23948sdkhjf

JAI fyrer 26: Salget er faldet en femtedel

Omsætningen er stadig coronaramt, og med en udløbende løntilskudsordningen er der ingen udvej hos Jydsk Aluminiums Industri(JAI). Derfor ruller en fyringsrunde, hvor 26 ud af de 210 medarbejdere bliver afskediget, skriver Herning Folkeblad. De berørte ansatte fik beskeden i onsdags. 

- For halvanden uge siden havde vi beregnet os frem til, at vi skulle sige farvel til 35 medarbejdere. Men vi har så haft et antal møder, hvor vi har arbejdet på at få antallet reduceret mest muligt, siger administrerende direktør Kenn Christensen, JAI, til Herning Folkeblad og tilføjer:

- Vi har været inde og lave frivillige fratrædelser, og der er enkelte, der er gået ned i tid. Der er også nogle, vi har sendt på uddannelse, og så har vi arbejdet meget med omplacering og opkvalificering af medarbejdere, så vi kan beholde flest mulige. På den måde kan vi begrænse skaden til 26.

Hård april

Fyringsrunden kommer efter et forår, hvor storkunder inden for automotive, motorproducenter, elbilsproduktion og bådmotorproduktion, lukkede sine produktionslinjer ned, oplyste aluminiumsspecialisten i april til Metal Supply.

Dengang havde JAI netop sendt knap 60 ansatte hjem på regeringens hjælpepakke.

 JAI både støber og bearbejder komplicerede aluminiumsemner. 

Læs mere om: JAI
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079