23948sdkhjf

Knap 60 ansatte sendt hjem: JAI ramt af nedlukkede samlebåndsfabrikker

Corona-krisen har barberet 40 procent af aprils omsætning, og det får nu konsekvenser hos A/S Jydsk Aluminium Industri (JAI) i Herning. 

Aluminiumsspecialisten, der både støber og bearbejder aluminiumsemner, sender derfor knap 60 ansatte hjem på regeringens hjælpepakke. Det skete i mandags. Hjemsendelsen er på godt en fjerdedel af det samlede antal medarbejdere på 225.

- Alle kunder, der er i automobilbranchen og beslægtet, har lukket sine produktioner ned i længere eller kortere periode. Det sker fordi, at samlebåndsproduktionen ikke kan køre, bare de mangler en enkelt komponent fra en enkelt leverandør, fortæller administrerende direktør Kenn Christensen, JAI.

Nedlukningen sker blandt andet kunder i motorcykelsegmentet, i elbilproduktionen og blandt producenter af bådmotorer. Direktøren kalder kundernes corona-påvirkning for meget sort eller hvid.

- Alle kunder uden for automobilbranchen har overhovedet ikke været påvirket af corona-krisen, uddyber han.

Til udgangen af maj
Hjemsendelsen kommer forsinket i forhold til, hvornår samlebåndene rundt om på kundernes fabrikker lukkede ned. Årsagen er, at JAI har haft meget travlt og været bagud med produktionen af nye komplekse produkter. 

- Vi valgte derfor at fortsætte på uændret produktionstakt, selvom ordrerne svandt ind. Da vi følte, at vi var på et niveau, hvor vi var godt med igen, havde vi en plan liggende i skuffen, og nu har vi aktiveret en hjemsendelse, siger Kenn Christensen.

- Det er svært at sige, men vi forventer, at ordningen nok kører maj måned ud. Og så kan vi se, at flere af vores kunder stille og roligt begynder at åbne igen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063