23948sdkhjf

SP Group vokser i coronapræget halvår

Trods corona har plastkoncernen SP Group formået at holde snuden i vækstsporet.

SP Group har i første halvår af 2020 nået et resultat på 101,2 millioner kroner, hvilket er et nøk bedre end første halvår 2019, hvor det beløb sig på 100,1 millioner kroner.

Stigningen svarer til en vækst på 1,1 procent.

Det fremgår af det regnskab for første halvår af 2020, som SP Group har lagt frem tirsdag morgen.

Rekordkvartal

I årets første halvår steg omsætningen 7,6 procent til 1,114 milliarder kroner sammenlignet med året før. Ebitda steg til 178,0 millioner kroner fra 163,4 millioner kroner i første halvår 2019.

Det svarer til en vækst på knap 9 procent.

Halvårsregnskabet kommer i kølvandet af en opgørelse fra andet kvartal, der viste rekord høj omsætning - trods den allestedsnærværende corona-situation. 

- Til trods for coronapandemien, global uro, mange markedsudfordringer og volatile råvarepriser er det lykkedes at øge salget og driftsindtjeningen igen i første halvår. Alle vore 27 fabrikker producerer, har adgang til de nødvendige råvarer, og alle salgskontorer er åbne, siger Frank Gad i en pressemeddelelse.

Modstandsdygtige kunder

Og en af årsagerne til SP Groups vækst er, at en del af deres kunder er sluppet nådigt fra konsekvenserne af coronaepidemien.

- Vi har nydt godt af vor eksponering mod industrier, der er relativt modstandsdygtige, og øget vort salg inden for healthcare, fødevarerelaterede og andre krævende industrier. Vi har derudover fortsat vor målrettede M&A-strategi, der giver os flere kunder og ny teknologi, og vi er opsatte på fortsat at agere som konsolidator, når værdiskabende muligheder opstår, siger Frank Gad.

Forsigtige forventninger

SP Group følger stadig nøje med i udviklingen på det globale plan.

Koncernen har meldt en forsigtig prognose ud for, hvordan regnskabsåret 2020 ender for dem.

- Den geopolitiske udvikling samt coronavirussets udbredelse og myndighedernes reaktioner gør, at der er betydelig usikkerhed om vort aktivitetsniveau og pengestrømme i de kommende måneder. For nærværende forventer vi at nå en omsætning i 2020 i niveauet 2,0–2,2 milliarder kroner, fremgår det i regnskabsmeddelelsen.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125