23948sdkhjf

Nu starter Linde Gas produktionen i Vejle

Halvandet år efter det første spadestik blev taget, står Linde Gas’ nye luftgasfabrik til over 300 mio. kr. nu færdig lidt uden for Vejle.

Produktionen af industrielle og medicinske gasser er nu i fuld gang, og kapaciteten er tre gange så stor som i Lindes tidligere produktionsanlæg i København.

- Vores øgede produktionskapacitet sætter os i stand til at efterkomme den støt stigende efterspørgsel, vi nu i en længere årrække har oplevet fra vores stadigt flere kunder. Samtidig sikrer vores nye faciliteter, at vi kan intensivere arbejdet med udvikling af nye anvendelsesmuligheder for gasserne, fortæller Lindes markedsdirektør Ole Kronborg i en pressemeddelelse.

Nye anvendelsesmuligheder

En del af forklaringen på Lindes voksende omsætning er, at virksomheden prioriterer udvikling af og forskning i nye anvendelsesmuligheder for gasserne:

- Sammen med vores kunder har vi udviklet mange nye måder at bruge gasserne på, og det har øget efterspørgslen fra især fødevareproducenter, bioteknologiske virksomheder og lægemiddelindustrien, men de fleste andre brancher bidrager også positivt til udviklingen. Blandt fødevareproducenter er frysning af fødevarer for eksempel en ny og stadigt mere udbredt måde at bruge vores gasser på. På den måde styrker de nye anvendelsesmuligheder vores kunders forretning, samtidig med at vores omsætning øges, siger Ole Kronborg.

Råstoffet på Lindes nye luftgasfabrik er helt almindelig luft. Linde renser og nedkøler luften til omkring minus 200 grader, hvor blandt andet gasserne oxygen og nitrogen ændrer form til væsker, der kan destilleres fra hinanden. De indgår så i Lindes mange industrigasser og specialgasser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093