23948sdkhjf

Lærlingeboom hos Hjernø Værktøjsfabrik

Antallet af lærlinge i Hjernø Værktøjsfabriks produktion bliver øget med en tredjedel, når den odenseanske værktøjsfabrik i denne uge byder velkommen til to nye lærlinge og dermed øger antallet af lærlinge fra seks til otte.

Det sker efter et forår, hvor virksomheden har oplevet et sandt boom i antallet af lærlingeansøgninger fra værktøjsmagere og industriteknikere. Faktisk det højeste antal nogensinde.

- Jeg ser det som et tegn på, at vi nu gennem mange år har været dygtige til at markedsføre Hjernø som en god lærlingeplads. Tidligere har det været rigtig svært at skaffe lærlinge inden for vore fag, så det er rigtig positivt, at det måske nu ser ud til at vende, siger produktionschef Kristian Jessen Hansen i en pressemeddelelse.

Mangeårig indsats giver nu pote

Hjernø Værktøjsfabrik - der primært fremstiller sprøjtestøbeværktøjer til plastindustrien - har gennem mange år gjort en ekstra indsats for at gøre værktøjsmagerfaget attraktivt over for de yngre generationer. Blandt andet ved at invitere folkeskoleklasser og tekniske skoler inden for og prøve faget af.

Det er den indsats, der nu giver pote, mener Kristian Jessen Hansen. Han hæfter sig ved, at flere af ansøgerne har henvendt sig til Hjernø Værktøjsfabrik, inden de overhovedet er kommet ind på industritekniker- eller værktøjsmageruddannelsen.

- Simpelthen fordi de har hørt om os og synes, vi er en spændende virksomhed, siger Kristian Jessen Hansen.

Støtter op om DI-lærlingekampagne

Ifølge Kristian Jessen Hansen kommer de nytiltrådte lærlinge til en branche med høj jobsikkerhed og gode fremtidsmuligheder. Ikke desto mindre er det stadig en udfordring for værktøjsbranchen som helhed at rekruttere relevant arbejdskraft.

Derfor søsætter DI Værktøjsindustrien nu en styregruppe, der netop skal kigge på initiativer, der kan tiltrække nye talenter til branchen. I den forbindelse er administrerende direktør Aage Agergaard indtrådt som bestyrelsesmedlem i styregruppen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094