23948sdkhjf

Klumme: Fokus på de gode historier

Det kan være svært at finde de positive historier i dansk erhvervsliv. Her tre år efter det famøse efterår 2008 er overskrifterne stadig præget af "krise", "nedgang" og "negative tendenser".
Klumme af Jim Stjerne Hansen, formand for DS Håndværk & Industri

Og tallene viser desværre også med al mulig tydelighed, at fremgangen endnu ikke har fået rigtigt fat, og at det stadig er rigtigt svært i store dele af vores branche.

Men der er faktisk også virksomheder, som har klaret sig endog ganske flot hen over de seneste års finanskrise. Virksomheder der tænker nyt, ansætter folk, udvikler produkter og vinder nye ordrer på nye markeder. Det er godt gået.

Vi skal ikke lege jubelidioter og rygklappere, der ignorerer problemerne. De små og mellemstore virksomheder har brug for al den støtte og opbakning, vi kan mønstre, både politisk og økonomisk for at komme videre i "den nye globale verdensorden". Og i DS Håndværk & Industri vil vi fortsat kæmpe med næb og klør for at gøre opmærksom på problemerne og for en forbedring af vilkårene.

Men de gode historier, er også en del af støtten til de virksomheder, der kæmper i modvind. Vi skal lære af succeshistorierne, for de kan give ny faglig inspiration til at tænke nyt og gå nye veje.

Jeg vil gerne tage hatten af for de virksomheder, som lever med samme vilkår, som resten af dansk erhvervsliv, men som alligevel formår ikke bare at holde hovedet oven vande, men at fremtidssikre sig med en positiv udvikling på bundlinjen. De gør noget rigtigt i de virksomheder, som vi andre kan lære af. Og deres historier skal også have plads i overskrifterne – de må ikke blive glemt eller klemt af de mange negative historier, som vi nemt kommer til at fokusere på i en krisetid. Og måske skulle vi faktisk vænne os fra at tale om krise hele tiden – lad os tage udgangspunkt i nutiden og tage den udfordring op, som den er, i stedet for "bare" at vente på bedre tider.

Jeg vil gerne benytte denne lejlighed til at ønske vores medlemsvirksomheder og samarbejdspartnere en rigtig dejlig december, en god jul og et godt nytår. Lad os håbe, at der trods alt bliver overvægt af de gode historier i den kommende tid, så julehyggen og nytårsfreden kan sænke sig over dansk erhvervsliv.

På gensyn i 2012 til udvikling og opdrift for de danske virksomheder.

Kilde: DS Håndværk & Industri - http://www.ds-net.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094