23948sdkhjf

Ankeret var det svageste led

Det var ankersystemet, der var årsag til, at bølgeenergianlægget Dexawave forrige søndag rev sig løs fra sin fortøjring og forliste.
Det lykkedes firmaet bag bølgeenergianlægget Dexawave fredag at bugsere det forliste anlæg til Hanstholm. I forbindelse hermed erfarede man, at ankerkæden var årsag til forliset, mens anlæggets databoks er fundet i god behold uden tab af data. Det skriver Nordjyske.dk.

Læs: Dexawave stak af i stormen

Nyt ankersystem
Forrinden havde man undret sig over, hvad der kunne forårsage forliset, men da anlægget blev vendt rundt, opdagede man tydelig slitage på ankerkæderne.

- Det er faktisk meget store, kraftige kæder, der er slidt halvt igennem på et halvt år, fortæller direktør Lars Elbæk, der nu skal finde sig et nyt ankersystem.

- Vi skal nu have omdesignet vores ankersystem, så vi dels bruger andre materialer, men også gør, så kæden ikke ligger og er frit bevægelig på havbunden, siger Lars Elbæk.

Gode nyheder
Arbejdet med at bugsere anlægget i havn afslørede også gode nyheder. Anlæggets databoks blev fundet under anlægget.

Elektronikkassen er gået i stykker, mens databoksen ikke er beskadiget. Det betyder, at der formentligt ikke er gået data tabt, hvilket er langt bedre end ventet.

Anlægget skal ligge i Hanstholm de kommende tre til fire uger, mens det renoveres. Herefter skal det sejles ud til sin rette position igen.

Lars Elbæk håber, at et nyt ankersystem - og anlægget er på plads igen inden jul.

Læs: Dexawave koncentrerer sig om fuldskala
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078