23948sdkhjf

Efter tysk fabrikslukning: Dansk vindmølleleverandør kigger mod Indien

Vindmøllemarkedet flytter østpå mod Asien. Derfor er den store vindmølleunderleverandør Baettr i gang at lukke sin tyske fabrik i Stade ned.

Læs også: Dansker i spidsen for kæmpe vindmølle-underleverandør

Baettr, der er det tidligere Vestas Components, har drevet den tyske fabrik med 180 medarbejdere siden 2014, og produktionen var både støberivirksomhed og en mindre del af bearbejdning.

Forskydningen i vindmølle-efterspørgslen gør, at Baettr i stedet vil etablere sig i et nyt land i Asien.

- Vi kigger kraftigt på at etablere os i Indien. Vi har to fabrikker i Kina, men dels for at supportere vindmølleproducenterne og også for at balancere risikoen, vælger vi nu Indien i stedet for flere kinesiske fabrikker, siger administrerende direktør Peter Pallishøj, Baettr.

Mere aktivitet i Danmark

Den lukkede Stade-fabrik betyder også, at der bliver flyttet aktivitet til både den store fabrik i Lem og til koncernens støberi i Sverige.

Lem-fabrikken, der primært leverer til Vestas i Ringkøbing og til GE Wind i tyske Salzbergen, kigger derfor ind i en vækst.

- Vi har en højere aktivitet i efteråret end i starten af året, og vi kigger også ind i en vækst i 2021. Det overordnede scenarie er en vækst på mellem 5-10 procent, siger direktøren.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109