23948sdkhjf

Dexawave koncentrerer sig om fuldskala

Efter bølgeenergianlægget Dexawaves forlis i søndagens storm vil folkene bag nu fokusere kræfterne på at færdiggøre fuldskala-versionen af anlægget.
Firmaet Dexawave har ikke mistet modet, trods testanlæggets forlis søndag . Forsøgene med bølgenergi kører videre i en eller anden form, fortæller direktør i Dexawave, Lars Elbæk til TV2 Midt & Vest.

Flytter fokus
Det er dog endnu usikkert, hvordan arbejdet med bølgeenergi kommer til at se ud i fremtiden for Dexawave. Der er nemlig sket store skader på Dexawaves testanlæg. Huset, der rummer al elektronik er forsvundet, og det vil derfor blive dyrt at bygge et nyt testanlæg. Derfor hælder Lars Elbæk også mere til at fokusere på fuldskala.

- Vi er forholdsvis langt med vores store maskine - altså fuldskala-maskinen - og jeg tror, at vi vil koncentere kræfterne om at få den bygget færdig, og så vil vi bruge den løsrevne maskine til arbejde mere med ankersystemer og lejer, siger Lars Elbæk.

Bugseres i havn
Dexawaves anlæg ligger stadig ved strandbredden ved Bulbjerg, hvor den forliste, efter at have revet sig løs fra fortøjringen halvanden sømil ud for Hanstholm.

Senere på ugen bugseres den i havn, og her vil Dexawave således undersøge, hvorledes ulykken kunne ske.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078