23948sdkhjf

Rival investerer over 5 millioner i nyt produktionsudstyr

Maskinfabrikken Rival har netop indgået en flerårig kontrakt med en kunde om produktion af emner til Stryker-køretøjet, der bruges af det amerikanske forsvar. 

Læs også: Rival fortsætter investeringen i nyt grej

Derfor har man valgt at investere i en 17 tons tung DMG Mori NTX 2500 samt en Kuka-robot.

Ledig tid om dagen – booket aften og nat Efter flere ugers indkøring orkestreret af DMG og Rivals medarbejdere er bearbejdningscentret og robotcellen fra Quality Robot Systems (QRS) nu klar til at producere de kritiske emner. Det foregår om aftenen og natten kun overvåget af en enkelt medarbejder.

- Det betyder, at vi kan tilbyde ledig kapacitet på maskinen i dagtimerne sammen med nogle af de allerdygtigste maskinarbejdere - til vores kunder i olie/gas, forsvar eller en helt tredje industri, fortæller værkfører Glenn Scharling fra Rival, i en pressemeddelelse.

Fire parter udtænker sammen nyt produktions-setup
Forarbejdet til produktionen af emnerne til Stryker-køretøjet startede op for flere måneder siden i et samarbejde mellem Rival, DMG Mori, værktøjsproducenten Seco Tools og QRS.

Læs også: Rival leverer den bedste bundlinje i 10 år

Tidligere skulle emnerne gennem to dreje- og to fræseoperationer. I det nye setup med DMG Mori NTX 2500 og Kuka robotcellen foregår hele produktionen i én opspænding.

- Vi har indgået et helt særligt samarbejde med DMG, hvor de tager ansvar for hele installationen og er garanter for, at den estimerede produktionstid på emmerne overholdes. Vi har så efterfølgende kunnet bruge dette estimat i prissætningen til vores kunde, fortæller administrerende direktør Henrik Holvad.

Effektivisering af produktionen
Med det nye setup forventer både Rival og DMG at kunne halvere produktionstiden på emnerne.

- Da vi også undgår, at et emne skal ligge og vente på en palle på næste step, effektiviseres produktionsprocessen yderligere, siger Henrik Holvad.

- Det reducerer også risikoen for fejl og effektiviserer processen med kontrolmåling af tolerancer i vores Zeiss målemaskine. Vi står således med et rigtigt stærkt tilbud til alle vores kunder, slutter han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11