23948sdkhjf

Kendt maskinbygger leverer million-overskud

Maskinbyggeren Poul Johansen Maskiner i sjællandske Fårevejle kom ud af 2019 med et varslet millionoverskud på bundlinjen og et markant løft i omsætningen.

Mere præcist endte resultatet før skat på 5,6 mio. kr., mens omsætningen blev løftet til 157 mio. kr.

Det er markante forbedringer i forhold til 2018, som bød på et minus på 12,6 mio. kr. på bundlinjen og en omsætningen på 90,6 mio. kr.

Læs også: Poul Johansen Maskiner styrer uden om corona-nedtur

- Vi er meget tilfredse, og det er en positiv udvikling, vi har været igennem, siger adm. direktør Benny Smith, som kom til Poul Johansen Maskiner i foråret 2018.

Bedre til risikospredning
Og her satte han sammen med de ansatte fokus på at få styrket ordreindgangen fra både eksisterende kunder og nye kunder. Samtidig blev der indledt en målrettet salgsindsats i Tyskland med ansættelse af en tysk sælger.

- Den stærke ordreindgang begyndte allerede i 2018 og fortsatte ind i 2019, som for os bød på et godt mix af gentagelsesmaskiner og unikke maskiner. Vi er således blevet bedre til at sprede vores risiko ud, siger Benny Smith med henvisning til, at de unikke maskinprojekter ofte er præget af usikkerhed.

- Vi er jo hovedsageligt en projektvirksomhed, men de unikke maskiner er ofte løntunge på konstruktionssiden, og det kan være en udfordring at få dækket alle omkostningerne ind, fordi der ofte løber ekstra timer på. Når man sælger den samme type maskine igen, så er regnestykket mere sikkert, siger Benny Smith om udviklingen hos Fårevejle-virksomheden, der i en årrække har leveret tællemaskiner til Legos produktion og pakkeri.

Fokus på serviceforretning
Tællemaskinerne har også i 2019 været med til at trække omsætningen op, men tællemaskinerne fylder i dag meget mindre i forretningen i forhold til tidligere.

- Samtidig har vi haft succes med at etablere et tredje ben i form af vores serviceafdeling. Vi etablerede serviceafdelingen tilbage i 2018, og den arbejder i dag som et selvstændigt forretningsområde, således service og montage kører uafhængigt af hinanden. Det har været en succes og med til at sikre resultatet i 2019, siger den adm. direktør.

Poul Johansen Maskiner har i dag 90 ansatte, og Benny Smith understreger, at den positive udvikling hos maskinbyggerne skal findes i samspillet og engagementet hele vejen rundt i virksomheden.

- Vi har efterhånden fået en ny ledergruppe, der kører rigtig godt, og vi har generelt et fantastisk engagement hos vores ansatte, siger Benny Smith.

Poul Johansen Maskiner A/S
mio. kr. 2019 2018
Nettoomsætning 157,2 90,7
Resultat af primær drift 6,7 -12,2
Resultat før skat 5,6 -12,7
Årets resultat 4,3 -9,9
Balancesum 105,5 87,3
Egenkapital 41,1 36,7
Antal ansatte 90 84
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062