23948sdkhjf

Boeing bliver fuldgyldigt medlem af DAMRC

Boeing vil styrke sit engagement i dansk industri med et aktivt medlemskab af det Herning-baserede forsknings- og udviklingscenter.
Boeing har udvidet sit partnerskab med Danish Advanced Manufacturing and Research Centre (DAMRC) ved at blive fuldgyldigt aktivt medlem.

Boeings medlemskab giver DAMRC adgang til et verdensomspændende netværk af forsknings- og udviklingscentre, som er tilknyttet Boeing.

Adgang til Boeings netværk
Medlemskabet betyder også, at Boeing sammen med DAMRC kan udforske nye projektideer med henblik på at styrke den danske industri indenfor avancerede produktionsmetoder.

- Boeings aktive medlemskab giver DAMRC adgang til Boeings netværk af forsknings- og udviklingscentre over hele verden - og det udvider samarbejdsmulighederne ganske betragteligt, siger Ole Lauridsen, formand for DAMRC og chief technology officer hos Terma – en af de danske virksomheder, som er medstiftere af DAMRC.

- Adgangen til dette netværk vil hjælpe med at øge danske virksomheders produktivitet og styrke deres globale konkurrenceevne, siger han.

Udforske nye projektideer
DAMRC er et konsortium bestående af danske virksomheder, organisationer, offentlige myndigheder og uddannelsesinstitutioner skabt i samarbejde med Boeing og University of Sheffields ”Advanced Manufacturing Research Centre With Boeing” – forkortet AMRC.

Siden etableringen for 10 år siden er AMRC – som er et partnerskab mellem det britiske universitet og The Boeing Company – blevet kopieret i Australien, Italien, Holland, Tyskland, Indien og Canada.

- På bare lidt mere end to år har DAMRC gjort kæmpe fremskridt med skabelsen af et offentlig-privat samarbejde, der styrker dansk industri indenfor avancerede produktionstider. Samtidig har man iværksat seks projekter, udvidet staben af eksperter og har øget antallet af medlemmer til 20 – et tal der er stadigt stigende, siger Tom Bell, vice president for Strategy & Business i Boeing Defense, Space & Security.

- Gennem medlemskabet vil Boeing arbejde aktivt for at realisere DAMRC’s mål, og som medlem vil vi udforske nye projektideer i samarbejde med DAMRC. Vi mener, at virksomheder i alle størrelser og lokale uddannelsesinstitutioner kan have stor fordel af at arbejde sammen og lære af hinanden for at udvikle deres kompetencer. Dette partnerskab vil øge den danske arbejdsstyrkes kvalifikationer, gøre den mere konkurrencedygtig og skabe muligheder for vækst indenfor den globale luftfartsindustri og andre markeder, siger han.

Boeing har tidligere støttet DAMRC’s første projekt, som havde fokus på at optimere fræsning i metal. Projekt nummer et blev ledet af tekniske eksperter fra Boeing i samarbejde med AMRC, og Boeing leverede de nødvendige redskaber til vibrationsanalyse i forbindelse med fræsning i metal. De virksomheder, der deltog i projektet, opnåede bemærkelsesværdige stigninger i produktiviteten på 20-50 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173