23948sdkhjf

SP Group øger omsætningen i corona-ramt kvartal

SP Group er kommet fornuftigt ud af første kvartal af 2020 med en mindre stigning i omsætningen fra 529 mio. kr. i første kvartal 2019 til nu 546 mio. kr. i det netop overståede kvartal.

Til gengæld er periodens resultat før skat faldet med otte procent; fra 54,6 millioner kroner i Q1 2019 til nu 50,2 millioner kroner. 

Det fremgår af det kvartalsregnskab, som SP Group har offentliggjort tirsdag eftermiddag.

Corona-kvartal
Kvartalet dækker den periode, hvor SP Groups matrikler i ind- og udland har været ramt af corona-krisen. Men SP Group har formået at styre nogenlunde igennem lyder det fra den administrerende direktør.

- Til trods for corona-pandemien, global uro, mange markedsudfordringer og volatile råvarepriser er det lykkedes at øge salget og driftsindtjeningen igen i første kvartal. Alle vore 27 fabrikker producerer, har adgang til de nødvendige råvarer, og alle salgskontorer er åbne, lyder det fra Frank Gad, der er administrerende direktør i SP Group.

Han fortsætter: 

- Vi har nydt godt af vor eksponering mod industrier, der er relativt modstandsdygtige, og øget vort salg inden for healthcare, fødevarerelaterede og andre krævende industrier, siger han. 

Lukkede ned i Kina
Kun i Kina har SP Group måtte lukke produktionen ned i et par uger.

-Vi lukkede planmæssigt vore tre fabrikker i uge 5 på grund af det kinesiske nytår, men myndighederne valgte at forlænge lukningen ind i uge 6 og uge 7. Først i uge 8 startede produktionen op igen med halvdelen af medarbejderne, og siden slutningen af februar har de kinesiske fabrikker kørt normalt, lyder det i selskabsmeddelelsen.

Der står desuden:

- Der har været – og er – stadig udfordringer, især forsinkelser på leverancer ind og ud af Kina, men kunderne er meget opsatte på at hente det ind, som de kom bagud under corona-krisen. Vi har ikke haft afbrydelser i produktionen i andre lande, fremgår det.

På grund af corona-krisen er SP Group også forsigtige med at offentliggøre de finansielle forventninger til året.

- Coronavirussets udbredelse og myndighedernes reaktioner gør, at der er betydelig usikkerhed om vort aktivitetsniveau og pengestrømme i de kommende måneder. For nærværende kan vi derfor ikke angive troværdige forventninger om omsætning og indtjening i 2020, fremgår det af selskabsmeddelelsen. 

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109