23948sdkhjf

Ansatte på Lindø står frem i kritik af Fayard

På trods af politianmeldelser, direkte klager til Fayard og henvendelser til de ansvarlige politikere er det ikke lykkedes en gruppe ansatte i Lindø Industripark at trænge igennem med klager over de gener, som de mener, at den udendørs maling af skibe hos Fayard forårsager.

Læs også: Nordatlantisk færge får facelift på Fayard

Det skriver Fyens Stiftstidende. 

- Jeg købte en ny bil for et år siden. Den var under en uge gammel, da jeg måtte skifte vinduesviskere og have hele bilen renset første gang. I 2019 har jeg skiftet viskerblade seks gange. Derudover er bilen blevet klargjort otte gange 10 måneder. Sidste gang var bilen blevet orange-rød, iøvrigt samme farve som det skib, Fayard havde liggende i dokken, siger Claus Eriksen, der er ansat hos MHI Vestas, til Fyens. 

Claus Eriksen tilføjer, at Lindø ligger lige ud til et sårbart naturområde og udtrykker bekymring for, hvad forureningen fra maling betyder for vandmiljøet og dyrelivet. 

I Fayard afviser administrerende direktør Thomas Andersen anklagerne. 

Læs også: MHI Vestas-boss stryger til tops i europæisk vindorganisation

- Vi har ikke selektiv maling. Det er meget mærkeligt, hvis det kun er cirka 12 biler tilhørende ansatte ved MHI Vestas, der er berørt ud af de cirka 800, der holder der hver dag. Vi har en sund og en meget ordentlig virksomhed, og hvis vi gør noget forkert, er det mit ansvar. Men jeg står ikke til troende for gadens parlament, siger han til Fyens. 

Han afviser desuden muligheden for at male skibene under overdækning, som det for eksempel sker hos en autolakerer.

- Det er jo en total umulighed. Når Den Gamle Lillebæltsbro bliver malet, overdækker man så den? Ja, punktvis, og hvor lang tid tager det? To år. Når vi har skibe inde, ligger de ni døgn, og så er de ude igen. Vi gør ligesom resten af vores kolleger i Europa. Alle overfladebehandler skibe udendørs. Det er sådan man gør, siger Thomas Andersen til Fyens. 

Ifølge Thomas Andersen er der i værftets miljøgodkendelse taget højde for, at en vis mængde maling ryger ved siden af.

Originalartikler: https://fyens.dk/artikel/lindø-ansatte-skibsmaling-lander-på-vores-biler-og-i-naturen

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142