23948sdkhjf

Fayard: Skibsbyggeri vender tilbage til Lindø

Værftet Fayard på det gamle Lindø-område tror på, at skibsbyggeri igen vil komme til værftet

Ombygninger i stor stil har givet Fayard-værftet i Odense Fjord tro på, at der en dag igen vil være skibsbyggeri på de arealer, der tidligere husede Lindø-værftet. 

Baggrunden er etableringen af robotcentret Large Structure Production (LSP) på havnen, der får Kristian Andersen, udviklingschef og medejer af Fayard, til at se de nye perspektiver.

- Der er ingen tvivl om, at det maritime ben på havnen bliver styrket af at få centeret. Det er supergod branding, og der er også store perspektiver i det for den maritime verden, siger han til Fyens.dk.

Centret skal demonstrere, hvordan robotteknologi kan bruges i stor skala til fremstilling af bygningselementer eller skibskonstruktioner, som Fayard netop har gennemført på den færøske færge Norrøna.

- Vi taler jo ikke om at nybygge store containerskibe igen, men det kan måske komme på tale at lave nogle skibskonstruktioner. På Norrøna lavede vi for eksempel en skybar, og det kunne være en konstruktion af den type, vi med fordel kunne få lavet af en robot. Det kan også være nogle sektioner af en anden type, og det kan bestemt give mening for os, hvis vi kan få robotteknologi til at hjælpe med den del. Det er et spændende perspektiv, lyder det fra Kristian Andersen.

LSP er blandt andet etableret med støtte fra EU på knap 88 millioner kroner.

Originalartikel: https://fyens.dk/artikel/fayard-tror-p%C3%A5-at-skibsbyggeri-i-en-eller-anden-form-vender-tilbage-til-det-gamle-lind%C3%B8-omr%C3%A5de

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.126