23948sdkhjf

Faaborg Værft afleverer funklende ny chalup til Dronningen

VÆRFTSBESØG: Det fynske værft i Faaborg er kendt for at levere flådefartøjer, miljøfartøjer, havnebusser og andre specialfartøjer til myndigheder og private. Og så har værftet netop gennemført en grundig istandsættelse af dronningens chalup
Et af Danmarks mindre nybygnings-og reparationsværfter er Faaborg Værft på Fyn.

Faaborg Værft A/S har siden dets grundlæggelse leveret over 1000 nybygninger til såvel private og professionelle brugere.

Værftet blev grundlagt i 1970 og udfører blandt andet reparation, vedligeholdelse og nybygning af kompositfartøjer. Det hed indtil begyndelsen af 1980’erne Faaborg Yachtværft, hvor man mestendels producerede fiskerbåde og joller.

I begyndelsen var produktionen baseret på lystbåde i glasfiberarmeret polyester, men gennem tiden fik værftet en stadig stigende produktion af fiske- og specialfartøjer, som hurtigt kom til også at omfatte erhvervsfartøjer.

Grundlagt som yachtværft
Værftet blev som nævnt grundlagt som yachtværft, og fik først gang i erhvervsfartøjerne i slutningen af 1970’erne, hvor værftet overtog Jupiter Værftet på Bogø ved Møn. Dette betød, at værftet også fik rettighederne til at bygge de såkaldte Jupiter-både. Produktionen blev flyttet til Faaborg, som herefter grundlagde en omfattende produktion af specialfartøjer i kompositmaterialer.

Værftet har blandt andet leveret skibe til de daværende amter og leverede i 1990’erne hele 22 multifartøjer til de tyske myndigheder Wasser- und Schifffahrtsverwaltung des Bundes.

I 00’erne leverede værftet seks patruljefartøjer til Søværnet.

I 2014 leverede værftet de af københavnere så kendte havnebusser, og i 2016 leverede man den første fuldt eldrevne passagerfærge ’Sjövägen’ til Stockholm. Værftet har lige leveret ’Maria’ det første af tre søsterskibe til ’Sjövägen’.

Værftet arbejder i henhold til klassifikationsselskaber som DNV GL, Lloyd’s Register of Shipping, RINA og Bureau Veritas, og er autoriseret af Søfartsstyrelsen og godkendt af Hempel som autoriseret osmosereparatør.




















Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094