23948sdkhjf

Overskuddet halveret hos fynsk maskinproducent

Roll-o-matic, der udvikler maskiner og produktionslinjer til fremstilling af plastposer, er kommet hårdt ud af det forskudte regnskabsår 2018/2019.

Driftsresultatet er gået fra 22,7 mio. kr. til 12,3 mio. kr. fra på blot et enkelt regnskabsår. Det fremgår af CVR-registeret.

Bruttofortjenesten er også dykket fra 47,5 mio. kr. i 2017/2018 til 35,5 mio. kr. i 2018/2019, fremgår det af regnskabet.

Omstilling på markedet
I ledelsesberetningen lyder det, at både omsætning eller driftsresultatet er ”mindre tilfredsstillende og dårligere end budgetteret”. Samtidig forklarer ledelsen regnskabet med, at der aktuelt foregår en omstilling på markedet for produktion af plastposer.

- ... på flere markeder er [der] politiske overvejelser om regulering af forbruget af plastposer. Markedet justerer sig for nuværende til alternative og miljømæssigt optimale løsninger, som for eksempel poser i komposterbar biofolie eller tykkere poser, som er lettere at indsamle, så råvarerne kan genbruges til at producere nye poser, står der i ledelsesrberetningen.

Ledelsen tilføjer dog, at virksomheden i det forgangne år har foretaget investeringer i ny teknologi, der skal ruste virksomheden til det nye marked, hvor bæredygtige løsninger i højere grad bliver efterspurgt. 

Roll-o-matic har omkring 80 medarbejdere og har siden 2018 været ejet af kapitalfonden Maj Invest Equity.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.064