23948sdkhjf

Kolding-virkomhed har fordoblet medarbejderstaben

Automationshuset AB Electric har haft fart på de seneste år. Så meget, at virksomheden er gået fra 30 til 60 mand på bare fem år.

Og ifølge direktøren handler den fremgang om et bevidst valg om fokus på vækst, og at tilpasse organisationen til medarbejdernes kompetencer – ikke omvendt.

- Vi spurgte os selv den gang, om vi var tilfredse med vores størrelse, eller om vi skulle gå efter at vokse. Overfor vores kunder var det nødvendigt for os at vokse for at kunne levere og stadig være relevant, efterhånden som produkterne og ordrerne bliver mere komplekse, siger Rune Wagnersen, administrerende direktør i AB Electric.

Han tilføjer, at der også er en tendens i tiden af, at de store vokser sig endnu større, og at der bliver færre af de mindre virksomheder.

- Man skal altså have en vis størrelse for at gøre sig gældende, siger han.

Skarp på retning
Væksten i medarbejderstaben er overvejende drevet af, at virksomheden aktivt har gjort sig skarp på, hvilke kompetencer, der er brug for.

- Vi har haft fokus på at lade organisationen tilpasse sig de kompetencer, vi allerede havde i huset, og ikke omvendt. Ud fra det kunne vi så lave analysen af; hvor skal vi hen og på hvilke markeder, og hvilke profiler mangler vi for at gå i den retning, siger Rune Wagnersen.

AB Electric har en tobenet profil, der er delt imellem automation og elinstallation. Automationsdelen har altid fyldt mest i virksomheden traditionelt set, men en tendens til at opgaverne at blive mere omfattende, gør at det giver mening at udvide den eksisterende installationsforretning.

- Vi kan tilbyde vores kunder løsninger fra A-Z. Vi kan lave software, konstruktion, tavler og montage af kundens anlæg, og samtidig kan vi ”bygge” fabrikken hvor anlægget skal stå. Det giver kunden en kontakt under hele processen. Derfor giver det god mening for os, at stå stærkt på begge ben, siger han

Vægt på begge ben
Rune Wagnersen har siddet som direktør i AB Electric i et års tid og kommer fra en stilling som chef i netop installationsdelen.

- Nu binder jeg de to segmenter sammen ved at holde fokus på automationsdelen og at trække på alle de ting, vi gjorde rigtigt i installationsdelen, siger Rune Wagersen.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11