23948sdkhjf

Spånspecialist vender minus til plus

Maskinfabrikken Silkeborg Spåntagning lavede en turn-around i 2019. Det kan man se i virksomhedens nyeste regnskab, hvor et minus på 3,5 mio. kr. er afløst fra sorte tal på bundlinjen. 

- Vi har nogle produkter, som har været tabsgivende. Her har vi optimeret på både fremstillingsprocesserne og justeret på vores pris, siger administrerende direktør og medejer Per Lyngaa, Maskinfabrikken Silkeborg Spåntagning.

Direktøren fortæller, at en post med ekstraordinær skat, som virksomheden har indgået en aftale om, bringer resultatet ned. Driften er derfor betydelig bedre, end hvad bundlinjen viser.

Fokus på dansk produktion
Den midtjyske maskinfabrik har også fabrikker i Kina og Letland. Men det er på hjemmebanen i Silkeborg, at det største slag har stået i forhold til at få driften i plus.

For at vende udviklingen er der foretaget en del investeringer i ny teknologi. Samtidig har virksomheden kigget ind i driftsoptimeringer.

- Det er vores danske virksomhed, som har været mest under pres. Og her har vi taget fat i at lave onlineovervågning på samtlige maskiner, så vi kan, hvor mange timer vi kører samlet på hver maskine, siger Per Lyngaa.

Skærme viser oppetid
Overvågningen er valgt som et styringsparameter. Det betyder, at der hænger skærme overalt på fabrikken, hvor man kan se, hvordan produktionen kører.

- Vi har delt produktionen og i produktionsafsnit og grupper, og vi har skubbet beslutningsprocesserne længere ned i systemet. Vi har også etableret tavlemøder i de enkelte grupper, og medarbejderne har taget positivt imod, uddyber direktøren.

- Man får mere hands on attention på, hvad der ikke fungerer.

Maskinfabrikken Silkeborg Spåntagning(P.L. Silkeborg Holding ApS)
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 43,9 39,0
Resultat af primær drift 2,1 -2,4
Resultat før skat 1,2 -3,9
Årets resultat 0,5 -3,6
Balancesum 77,5 87,1
Egenkapital 21,0 20,7
Antal ansatte 135 135
Regnskabsåret blev afsluttet dd. mmmm åååå.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094