23948sdkhjf

Dexawave’s bølgekraftanlæg klar igen

Bølgekraftanlægget har været en tur i havn til reparation. Samtidig forlænges testperioden for anlægget.
I marts blev Dexawave’s anlæg søsat ud for Hanstholm, hvor det efter planen skulle testes i et år. Problemer med blandt andet hydraulikken har imidlertid gjort det nødvendigt at hente anlægget i havn. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Ifølge avisen var der tale om en elektronisk fejl på anlægget. Samtidig benyttede man lejligheden til at give anlægget et servicetjek.

Forsøgsperiode forlænges
Der er tale om et anlæg i skala 1:5, og den etårige testperiode skulle blandt andet bruges til at hente data om anlæggets holdbarhed i det barske havmiljø ud for Hanstholm.

Administrerende direktør Lars Elbæk havde gerne set, at man havde været fri for at trække anlægget i havn, så man kunne få en længere sammenhængende periode til dataopsamlingen.

- Men jeg er tryg ved, at anlægget nok skal holde - også til værre storme end dem, det indtil nu har været udsat for. Fjedervirkningen i ankeret er så god, at der slet ikke er ligeså stort træk på systemet som andre af testanlæggene har oplevet, siger han til Nordjyske Stiftstidende.

Han regner med at forlænge forsøgsperioden med det nuværende anlæg til sommeren 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109