23948sdkhjf

Fremgang hos SSAB

Den svenske stålkoncern kom ud af årets første tre kvartaler med tocifret vækst og et solidt overskud.
Omsætningen steg med 10 % hos den svenske stålkoncern til 10,9 mia. svenske kr. (9,0 mia. kr.) i tredje kvartal 2011. På bundlinjen blev det til et overskud på 392 mio. svenske kr. (324 mio. kr.) mod 151 mio. svenske kr. (125 mio. kr.) i tredje kvartal 2010.

I årets første tre kvartaler blev det til en samlet omsætning på 33,7 mia. svenske kr. (27,8 mia. kr.), hvilket svarer til en fremgang på 14 %. Samtidig blev overskuddet mere end fordoblet fra 858 mio. svenske kr. (708 mio. kr.) i 2010 til 2,1 mia. svenske kr. (1,7 mia. kr.) i 2011.

- APAC udviklede sig stabilt i kvartalet, mens EMEA påvirkedes af en normal sæsonmæssig nedgang samt af investerings- og vedligeholdsarbejde. Disse investeringsarbejder blev gennemført efter tidsplanen og klart inden for de forventede omkostningsrammer. Det gør, at de lagre, vi byggede op for at kunne klare eventuelle tekniske problemer i disse meget komplicerede projekter, ikke blev udnyttet for at klare leverancerne. Senere i kvartalet har vi derfor reduceret disse lagre og holdt igen i produktionen, siger koncernchef Martin Lindqvist.

- Alle forretningsområder har øget priserne på nicheprodukter i perioden, men vi har set en fortsat negativ trend på spotpriser, hvilket vil påvirke vores priser på standardprodukter i fjerde kvartal. Priserne på koldvalset stål ventes at blive mere stabile trods en vis afmatning i efterspørgslen, fortsætter Martin Lindqvist.

- Udsigterne på kort sigt er fortsat usikre, og den tydelige bedring vi så i begyndelsen af året er fladet ud, med det totale lagerniveau i forædlingskæden er lavt. Med den fleksibilitet vi har i vores produktionsapparat, har vi lettere ved at tilpasse vores produktionstakt til markedsefterspørgslen, siger Martin Lindqvist.
Læs mere om: SSAB
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093