23948sdkhjf

Dong skal teste Vestas' 7 MW-mølle

Vestas og Dong Energy har indgået et samarbejde om at afprøve Vestas' nye V164-7,0 MW havmølle på Dong Energy's demonstrationsplads i havet ud for Frederikshavn.
Vestas skal levere en V164-7,0 MW-mølle, der er designet specielt med tanke på de barske forhold på havet.

Dong Energy's samlede investering i etablering af testsitet udgør cirka 240 mio. kr.

Demonstrationsmøller væsentlige elementer
Det er planen at opstille møllen i 2013 på demonstrationspladsen, hvor Dong Energy har tilladelse til at opstille i alt seks
demonstrationsmøller. Som led i demonstrationen vil Dong Energy og Vestas samarbejde om at gennemføre en teknisk due diligence af V164-7,0 MW møllen.

- Demonstrationsaktiviteter udgør et væsentligt element i at fastholde og udvikle vores position som markedsleder inden for havvind. Vi er glade for at teste Vestas' nye specialudviklede vindmølle til offshore-brug. Nye og mere effektive møller er en hjørnesten i arbejdet med at nedbringe omkostningerne ved opførelsen af havmølleparker, siger Anders Eldrup, administrerende direktør i Dong Energy.

Omkostningerne skal ned
Netop arbejdet med at nedbringe omkostningerne i forbindelse med havmølleprojekter er et af omdrejningspunkterne i samarbejdet mellem Dong og Vestas, hvor det forventes, at V164-7.0 MW møllen vil spille en central rolle.

- Vi er glade for nu at have en endelig aftale på plads med Dong Energy omkring vores kommende havvindmølle. Muligheden for at arbejde i tæt samarbejde med verdens førende operatør af havmølleparker omkring V164-7.0 MW møllen forventer vi os meget af. Dong Energy vil med test-installationen få et helt tæt indblik i møllen, og vi ser frem til på den vis at kunne sikre Dong Energy den tillid, der skal til for på et senere tidspunkt at kunne investere i møllen til kommercielle projekter, siger Ditlev Engel, koncernchef i Vestas.

Med investeringen får Dong Energy netop mulighed for potentielt at blive den første kunde, der køber næste generations Vestas-møller til fremtidige havmølleprojekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143