23948sdkhjf

DCB ombygger kran hos affaldsselskab

Danish Crane Building har stået for en omfattende modernisering af Trekants-områdets Affaldsselskabs krananlæg
Krananlægget håndterer alt det affald, som TAS anvender som brændsel til produktion af varme og el.

- Vi har ombygget hele det eksisterende krananlæg og moderniseret den automatiske styringsdel. Al kabelføring ud til kranerne er fjernet og erstattet af strømskinner, som overfører hovedstrømforsyningen til kranerne, fortæller Per Stiil Frederiksen, projektleder hos DCB.

Genererer strøm
Styringen af anlægget er desuden blevet flyttet ud på selve kranen. DCB har installeret en trådløs ethernetforbindelse, som håndterer kommunikationen mellem udstyret i bygningen og på kranerne.

- Styringsenhederne er ydermere blevet udstyret med et ventilationsanlæg, der sender filtreret køleluft igennem eltavlerne, sådan at de fungerer optimalt i de krævende betingelser, anlægget opererer i, forklarer Per Stiil Frederiksen.

For at skåne miljøet mest muligt er anlægget omstillet til at generere strøm, når kranens grab sænkes. Dette sker ved hjælp af en network brake unit, monteret på hejset, hvorefter den strøm, der genereres, ledes tilbage på virksomhedens net.

Færre driftsstop og mindre vedligeholdelse
- Ændringerne forbedrer driftssikkerheden betydeligt, da tidligere tiders problemer med skader på kabler og kabelvogne hører historien til. Reparation eller udskiftning af kabeltræk var både dyrt og tidskrævende, men det har vi løst med moderniseringen af anlægget, siger Frederiksen.

Endvidere er der monteret et tvillingetovstyr, som forhindrer afsporing af løftewirerne. Et problem, som også har ført til hyppige afbrydelser i driften.

- Indtil nu har det været sådan, at når kranerne har været ude af drift på grund af mekaniske fejl eller vedligeholdelse, har selskabet ikke kunnet modtage affald. Det har ført til omkostninger til deponering, som nu kan spares, siger Per Stiil Frederiksen.

Strenge sikkerhedskrav
Samtidig er anlæggets personsikkerhed blevet opdateret med installeringen af en såkaldt safe PLC’er i bygningen og på kranerne.

- De sørger for, at kranerne automatisk stopper, hvis nødstoppet bliver aktiveret, eller hvis portene indtil operationsområdet åbnes. Moderniseringen sikrer derfor også, at anlægget lever op til alle relevante sikkerhedsnormer, siger Per Stiil Frederiksen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126