23948sdkhjf

Blandede regnskaber fra Vestas-rivaler

Fire af vindmølleproducentens konkurrenter er kommet med kvartalsregnskaber. RePower og Suzlon har haft fremgang, mens Goldwind og GE Wind har haft negativ vækst.
GE fremlagde fredag regnskab for tredje kvartal, og i koncernens renewable-division havde man i kvartalet præsteret en omsætning på 1,3 mia. dollars (7,0 mia. kr.) svarende til en tilbagegang på 6 % sammenlignet med året før. I alt afskibede GE 633 vindmøller i kvartalet mod 616 året før.

Til gengæld tror den amerikanske vindmølleproducent på bedre tider fremover. I tredje kvartal fik koncernen nye ordrer på i alt 781 vindmøller mod 501 året før.

Fremgang hos RePower og Suzlon
Hos schweizisk-baserede RePower var første halvår noget mere opløftende. Her steg den samlede omsætning med 12 % til 1,23 mia. sweizerfranc (7,4 mia. kr).

Hos moderselskabet Suzlon, der aflagde regnskab for første kvartal, var der også grund til smil. Den indiske vindmølleproducent omsatte for 980 mio. dollars (5,9 mia. kr.) i kvartalet, og det var hele 80 % bedre end første kvartal 2010/2011.

Samtidig kan Suzlon melde om en særdeles stærk ordrebog på i alt 6,63 mia. dollars (40,1 mia. kr.) og en ordreindgang på i alt 580 MW i første kvartal.

Kinesere kræver stigende kvalitet
Til gengæld skuffede tallene fra den kinesiske konkurrent Goldwind. Selskabet omsatte i tredje kvartal for 4,2 mia. kinesiske yuan (3,6 mia. kr.), hvilket svarede til en tilbagegang på 7,9 % sammenlignet med tredje kvartal 2010.

På bundlinjen så det endnu værre ud. Nettooverskuddet blev på 190 mio. (160 mio. kr.) kinesiske yuan, og det svarede til en tilbagegang på hele 74,9 %.

I en kommentar til regnskabet siger Goldwinds CEO, Wu Gang, at dykket skyldes et skift i markedet, som nu fokuserer mere på kvalitet efter en periode med kraftig vækst. Han er dog fortrøstningsfuld med hensyn til fremtiden og henholder sig til en stærk track-record for koncernen møller.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127