23948sdkhjf

Både Siemens Gamesa og GE udråber sig som sejrherrer i patentsag

Den internationale handelskommission (ITC) har afsagt dom i en sag mellem Siemens Gamesa og konkurrenten GE.

GE havde anklaget Siemens Gamesa for at krænke GE’s patent på den såkaldte Zero Voltage Ride Through-teknologi, der gør vindmøller i stand til at maksimere strømoutputtet ved varierende vindhastigheder. Men ITC afviste, at den tysk-spanske vindmølleproducent har krænket GE’s rettigheder på den teknologi.

ITC gav dog GE medhold i seks anklagepunkter vedrørende Low voltage Ride Through-teknologi. Her fik Siemens Gamesa forbud mod at importere og sælge møller til USA med en bestemt type software brugt i full converter-møller. Den type software er dog dateret før 2021, og Siemens Gamesa er derfor for længst holdt op med at bruge den, og forbuddet får dermed ikke nogen betydning i virkeligheden.

I en pressemeddelelse erklærer Siemens Gamesa sig da også tilfredse med ITC’s afgørelse.

- ITC har truffet den rigtige beslutning og støttet retfærdig og lovlig konkurrence på det amerikanske marked. Vi gentager vores faste overbevisning, at ingen funktioner eller funktionaliteter markedsført af virksomheden krænker nogen gyldige tredjeparts intellektuelle rettigheder, siger Shannon Sturgil, CEO, onshore North America hos Siemens Gamesa.

Hos GE Renewabels udtrykker en talsmand ifølge mediet Wind Power Monthly også tilfredshed med sagens udkomme.

- Vi er tilfredse med beslutningen om, at dele af ’985-patentet (for Low Voltage Ride Through, red.) er blevet krænket, og at denne eksklusionsdom er blevet afsagt. Vi gennemser resten af dommen og overvejer vores muligheder. GE vil fortsat beskytte vores intellektuelle rettigheder, som driver innovation og investeringer i højteknologisk industri, og skaber værdifulde job, sagde talsmanden ifølge Wind Power Monthly.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.203