23948sdkhjf

Efter møgår: Multicut tjener penge på driften igen

Den store danske underleverandør Multicut har vendt den negative udvikling. Det viser virksomhedens nyeste regnskab, hvor resultatet før skat er i et plus på 1,4 mio. kr.

Året er forløbet tilfredsstillende og i overensstemmelse med de lagte planer, der skulle sikre Multicut lønsom drift og en stærk fremtid.

- Jeg er tilfreds med udviklingen i årets løb og de første måneder i det nye regnskabsår, efter vi året før havde haft et rigtigt møgår. Samtidig kan jeg og den øvrige ledergruppe se, at vi har fået en langt mere robust virksomhed. Jeg ser meget fortrøstningsfuldt på fremtiden, siger Lars Rasmussen, administrerende direktør og ejer, Multicut, i en pressemeddelelse.

Det positive resultat er skabt ud fra en stigende omsætning, der landede på 403 mio. kr. mod 367 mio. kr. året før. For regnskabsåret 2019/2020 forventer Multicut en omsætning, der er lidt højere og et forbedret positivt resultat før skat.

Bedre kapacitetsudnyttelse
I pressemeddelelsen skriver Multicut, at der fortsat er kommet mere balance inden for de forretningsområder, som Multicut har besluttet at fokusere på.

Og det betyder, at der er skabt en større uafhængighed af enkeltbrancher og samtidig en dybere forståelse af de relevante kunders behov. I 2017/2018-regnskabet blev Multicut ramt af en stor opbremsning blandt vindmølleproducenterne.

- Den fortsatte fokusering af virksomheden skaber en bedre kapacitetsudnyttelse og højere effektivitet. Samtidig får Multicut udnyttet sit stærkt specialiserede produktionsapparat bedst muligt, uden at det har været nødvendigt med væsentlige nyinvesteringer. Fokuseringen understøtter tillige virksomhedens innovative tilgang til løsning af komplekse opgaver og tilsvarende produktion, skriver Multicut.

Nedlukning af urentable dele
På koncernplan har Multicut ligeledes leveret et resultat i overensstemmelse med det planlagte og har i løbet af regnskabsåret afviklet og endeligt lukket alle ikke-rentable dele af koncernen.

- Afvikling er ligeledes forløbet som forventet inden for der planlagte økonomiske rammer, står der i pressemeddelelsen.

Multicut A/S
mio. kr. 2018/19 2017/18
Nettoomsætning 403,7 365,8
Resultat af primær drift 8,3 -30,8
Resultat før skat 1,4 -38,0
Årets resultat -4,8 -30,0
Balancesum 386,8 384,1
Egenkapital 66,1 70,9
Antal ansatte 201 187
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2019

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094