23948sdkhjf

Multicut følger planen – langsigtet ordrebog er rekordstor

Omsætningen falder, mens indtjeningen stiger hos Multicuts spritnye regnskab for 2019/20.

Den store vestjyske underleverandør er tilfreds med udviklingen i året, som dog også har budt på ordrer, der er blevet udskudt til levering i de kommende år.

I regnskabstallene kan man se indvirkningen af de udskudte ordrer. Omsætningen havde et fald på 13 procent til 351 mio. kr., mens resultatet før skat voksede med 6 mio. kr. til 7,4 mio. kr.

- Jeg er særdeleles tilfreds med årets forløb. Vi følger vores strategi om kun at fokusere på vores core business til punkt og prikke. Strategien har medført bevidste fravalg af tidligere produktsegmenter, siger administrerende direktør Lars Rasmussen, Multicut, i en pressemeddelelse.

- Strategien har resulteret i dels en rekordstor ordreindgang og ligeledes en rekordstor langsigtet ordrebog.

Fokus på avancerede produkter

Multicut har de seneste år investeret kraftigt i et nyt forretningsområde, fly- og forsvarsindustrien, hvilket har givet et ben mere til forretningstaburetten.

I pressemeddelelsen skriver Multicut også, at den fortsatte fokusering af virksomheden har gjort den mere skalerbar, og samtidig er der skabt en bedre kapacitetsudnyttelse og højere effektivitet.

- Vi har et stærkt øget fokus på udvalgte kundesegmenter, som matcher vores corebusiness indenfor fremstilling af højkomplekse emner med typisk meget små tolerancer til nogle af klodens suverænt mest avancerede produkter, hvor vi konkurrerer på viden og teknologi og ikke kun lave lønninger, siger Lars Rasmussen.

Omsætningen løftes i år

Han tilføjer også, at fokuseringen danner grundlag for en række spændende projekter, der er gået i gang i løbet af regnskabsåret.

For regnskabsåret 2020/21 forventer Multicut en omsætning tilbage på tidligere niveau og et forbedret positivt resultat før skat, oplyser man i pressemeddelelsen.

Multicut A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Nettoomsætning 351,2 403,7
Resultat af primær drift 16,5 27,4
Resultat før skat 7,4 1,4
Årets resultat 6,0 -4,8
Balancesum 430,0 386,8
Egenkapital 72,0 66,1
Antal ansatte 210 201
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094