23948sdkhjf

Vaskeanlæg skal have mere plads: Cleentek bygger nyt

Mange ordrer på tromle- og gennemløbsvaskere fra metal- og aluminiumsindustrien samt større efterspørgsel på det nye forretningsområde ultralydsvaskeanlæg har øget behovet for flere kvadratmeter hos virksomheden Cleentek, som har til huse hos moderselskabet Hesø på Pottemagervej i Vejle.

Direktør Kristian Pausgaard købte i 2018 nabogrunden, hvilket dog ikke har løst problemet. Derfor har han nu investeret i to sammenhænende byggegrunde på Lanciavej i det nærliggende industrikvarter.

I første omgang er det planen at opføre et nyt domicil på 3.000 kvadratmeter. Der er dog mulighed for udvidelse i fremtiden, da man råder over i alt 10.000 kvadratmeter grund.

- Vi må konstatere, vi er vokset ud af vores nuværende rammer. Især produktion og lager mangler kvadratmeter. Nu får vi mulighed for at bygge præcis efter vores ønsker og behov, siger Kristian Pausgaard, som er begyndt at kigge nærmere på tegningerne, men endnu ikke har taget stilling til, hvornår første spadestik skal tages.

Hovedårsagen er paradoksalt nok den fortsatte travlhed i produktionen. Et decideret luksusproblem, som han udtrykker det.

- Vi har fortsat en flot ordreindgang, selvom der har været en del uro ude i verden. Vores fokus er på at servicere kunderne, pladsmangel eller ej. Derfor er der endnu ikke valgt bygherre eller sat en endelig dato for igangsættelsen. Men vi skal snart videre, siger Kristian Pausgaard.

Første danske anlæg
Cleentek har netop installeret sit første større ultralydsanlæg på dansk grund.

Leveringen supplerer en række eksportordrer, der har givet den sydjyske virksomhed en god start på det nye forretningsområde.

Jens Alexander Lund, sales manager hos Cleentek, noterer sig en stigende interesse for vask med ultralyd, og især den seneste danske ordre giver optimisme.

- Det er vigtigt at få hjemmemarkedet med. Det kan få stor betydning for afsætningen i Danmark og resten af Skandinavien. At det er et stort specialbygget anlæg, gør det kun endnu bedre. Indtil nu har vi primært serviceret Storbritannien og Tyskland med de større anlægsløsninger, siger han.

Ultralydsvaskeren er idriftsat hos en stor jysk produktionsvirksomhed, som dagligt har behov for rensning af flere tusinde delkomponenter til medicinalindustrien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078