23948sdkhjf

AB Inventech savner de mindre kunder

Små og mellemstore virksomheder tøver med at investere i nye maskiner, og det rammer den midtjyske producent af specialmaskiner og automationsløsninger.
Finanskrisen satte en effektiv stopper for de fleste investeringer blandt små og mellemstore virksomheder, og hos Ikast-virksomheden AB Inventech har det betydet, at ordremængden ligger omkring 70 % under det forventede blandt disse virksomheder. Direktør Niels Kirkegaard forklarer, at man sender masser af tilbud ud til mindre kunder, men det kniber med at lukke de store ordrer.

- Det har nok noget med den generelle nervøsitet at gøre, men jeg tror, at vores mindre og mellemstore kunder konstaterer, at deres egne ordrebeholdninger ikke svarer til den volumen, de havde forudsat og gjort sig klar til at levere, da alle forventede mere aktivitet her i andet halvår. Og det reagerer de så på, siger Niels Kirkegaard til Børsen.

Ordrehorisont halveret
80 % af virksomhedens omsætning kommer dog fra større virksomheder med vindmølleindustrien og giganter som Grundfos og Danfoss i spidsen.

Her ser udviklingen heldigvis lidt bedre ud. Ifølge Niels Kirkegaard er der et fornuftigt antal ordrer til de store kunder, og også virksomhedens aktiviteter inden for service og vedligehold ser rimeligt ud. Til gengæld er ordrehorisonten faldet fra ni-tolv måneder til tre-seks måneder.

Og kundernes tilbageholdenhed har ramt AB Inventech på bundlinjen. I 2010 blev det til et bruttoresultat på 11 mio. kr., hvilket var 30 % under niveauet fra året før. For første gang blev det også til røde tal på bundlinjen med et underskud efter skat på 1,5 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095