23948sdkhjf

Hjernø Værktøjsfabrik vokser videre

2019 blev endnu et fremgangsrigt år for Hjernø Værktøjsfabrik, der producerer værktøjer til primært plastindustrien.

Medarbejderstaben voksede med 18 pct. til lidt over 60 medarbejdere, ligesom de foregående års vækst fortsatte i 2019.

- Vi skal ikke være store bare for at være store - men fordi vi skal kunne honorere de krav, som vores kunder efterspørger. Vi kan se, at der er brug for store værktøjsfabrikker som vores, fordi man i dag skal kunne levere ufattelig mange ydelser, der ligger ud over den rå værktøjsfremstilling, siger administrerende direktør Aage Agergaard.

Skal være dobbelt så stor om fem år
Som følge af sidste års millionstore investering fra den danske kapitalfond Vækstpartner Kapital, der nu ejer 2/3 af virksomheden har Hjernø Værktøjsfabrik lanceret en ambition om at vokse til dobbelt størrelse inden for fem år. En ambition, som stadig ser yderst realistisk ud baseret på 2019, mener Aage Agergaard.

- Godt nok tales der om en generel afmatning i industrien, men vi er slet ikke nervøse. Vi stoler hundrede procent på vores koncept og er sikre på, at der fortsat er plads i markedet til yderligere vækst. Ikke mindst fordi vi er så heldige at arbejde sammen med nogle meget slagkraftige kunder, der også er førende inden for deres felt, siger han.

Markant investering i ny it
Vækstpartner Kapitals investering i Hjernø Værktøjsfabrik skal i de kommende år bruges på at udbygge kapaciteten og højne leveringssikkerheden yderligere - blandt andet via investeringer i såvel ny teknologi som en styrket organisation.

En af de helt store investeringer i 2020 er et it-ordreflowsystem, som bliver skræddersyet til Hjernø Værktøjsfabrik. Det er et dansk-tysk software-udviklingshus, der står for at videreudvikle systemet, der blev taget i brug sidste år, og som skal sikre høj effektivitet i produktionen og optimal udnyttelse af maskinkapaciteten.

Systemet skal frem for alt skabe det totale overblik over og fremdrift for alle de mange værktøjsdele og leverancer af produktionsklare værktøjer, der konstant er i gang i produktionen.

- Det er en rigtig stor investering i ny software, faktisk i millionklassen, og det er noget, vi bruger rigtig meget tid på. Netop fordi vi kan se, at høj leveringssikkerhed og time-to-market er afgørende parametre for vores kunder, siger Aage Agergaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078