23948sdkhjf

AVK Plast søger genanvendt materiale til ny millionordre

AVK Plast her netop vundet et udbud fra Vejen Kommune på fremstilling og levering af 35.000 containere til sortering af organisk affald ved de enkelte husstande.

Produktionen forventes at gå i gang senere på året, og det kan ikke udelukkes, at en del af råmaterialet kommer til at bestå af genanvendt plast.

Det fortæller Claus Koch Jensen, der er administrerende direktør i AVK Plast, til Metal Supplys søstermedie Plastforum.dk.

- Det er en bæredygtig og cirkulær løsning, at vi bruger noget, der en gang var affald til at fremstille en container, der skal indsamle affald, siger han.

Hvor meget kan skaffes?
I forvejen laver AVK Plast allerede produkter med større eller mindre andele af genanvendt plast. Blandt andet producerer virksomheden mange forskellige plastpaller og herunder også europaller i genbrugsplast.

Og direktøren håber da også, at affaldsbeholderne til Vejen Kommune kommer til at bestå af en andel genanvendt plast, når produktionen går i gang i tredje eller fjerde kvartal af 2020.

- Vi ser jo gerne, at beholderen får en stor andel genanvendt plast. Men det kommer naturligvis helt an på, hvor meget vi kan skaffe til den tid, siger Claus Koch Jensen.

Udbuddet på containere, som AVK Plast netop har vundet, har en værdi af 15,8 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062