23948sdkhjf

Rivende udvikling i Unika

De seneste år har Unika i Ans øget automatiseringen og forbedret kvaliteten. Det har skabt så markant en fremgang, at Unika nu er blevet kåret som gazelle-virksomhed.
Mens der flere steder snakkes om, at al produktion flyttes til udlandet, har Unika oplevet omfattende fremgang. Så meget endda, at værktøjsproducent- og plaststøbevirksomheden nu kan kalde sig Gazelle.

Hæderen er kommet i hus på baggrund af, at virksomheden de seneste fire år har fordoblet både omsætning og resultat. Samtidig er medarbejderantallet rundt regnet fordoblet, og siden årsskiftet 2011 alene er der kommet omkring 50 % flere medarbejdere til, fortæller Mette Klit fra Unika, som selv blev ansat i januar.

Udviklingen på mandskabssiden skyldes blandt andet, at produktionen nu arbejder med permanent treholdsskift.

Automatisering har skabt nye jobs
Direktør i Unika, Bo Johansen, ser gazelle-udnævnelsen som et skulderklap og et bevis for, at det var rigtigt at satse på øget automatisering.

Særligt de seneste fire år har Unika foretaget store investeringer i automatisering af produktionen. Netop den satsning har været med til at skabe nye arbejdspladser på fabrikken.

Øget fokus på kvalitet i produktionen spiller også en afgørende rolle for Unikas fremgang.

Nøjagtige målinger
Blandt de nye investeringer, som Unika har foretaget indenfor det sidste års tid, er en Zeiss-målemaskine, der efterkontrollerer alle emner, inden de færdigmeldes.

Bo Johansen forklarer, at maskinen er en del af fokus på kvalitet. Særligt de stadig stigende kvalitetskrav fra de største kunder har sat fart i forbedringer af Unikas egenkontrol. Men på trods af de omkostninger, det er forbundet med, er direktøren ikke i tvivl om, at det både har styrket forholdet til de eksisterende kunder og åbnet døre til nye ordrer.

- Det løfter os, og det kan mærkes. Også tydeligt på indtjening og omsætning, siger Bo Johansen.

Skal være endnu bedre
Efter indkøbet af det nye robotudstyr arbejder Unika nu på at reducere fejlmarginen, så man opnår en PPM-standard indenfor to-tre år. Et projekt, der grunder i at gøre sig så attraktiv for de store producenter som muligt.

Af sammen årsag arbejdes der på at opnå ISO 9001-godkendelse, en proces der ventes at blive afsluttet tidligt i det kommende år, afslutter en forståeligt stolt Bo Johansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078