23948sdkhjf

Linka Energy på opkøb

Linka Energy har overtaget Hadsund-virksomheden Weiss. Det oplyser Linka Energy i en pressemeddelelse.

Weiss er specialister i at rådgive om og udføre service på biomassebaserede forbrændingsanlæg i store dele af Europa og har historisk leveret mange kundetilpassede energianlæg med anvendelse af såvel biomasse som andre affaldsprodukter, men har de seneste turbulente år ikke taget nye projekter ind.

Virksomheden ejer fortsat alle tekniske og designmæssige rettigheder til de anlæg, der er opført gennem tiderne og besidder således en meget detaljeret anlægsindsigt.

Igennem opkøbet vil Linka Energy Group bringe Weiss’ teknologi ind som en del af produktpaletten, og virksomhederne skal supplere hinanden for derved at styrke markedspositionen på eksisterende markeder, og ligeledes styrke after sales og serviceområdet. Samtidig vil virksomhederne i fællesskab udforske nye markeder.

- Købet tilfører Linka Energy Group en yderligere styrkelse af gruppens produktportefølje samt den viden og de mangeårige specialkompetencer, som medarbejderne i Weiss allerede i dag anvender overfor deres eksisterende kunder, fortæller Thomas Gaardbo, administrerende direktør ved Linka Energy, og fortsætter:

- Vi ser frem til at byde Weiss velkommen i vores gruppe. Vi ser et stort potentiale i at kunne udvide vores tilbud til markedet med de gode produkter og de specielle kompetencer, der er opbygget i Weiss, og vi er sikre på, at købet vil medføre mange nye muligheder for både nye og eksisterende kunder. På den måde vil købet være en fordel for alle parter.

Det er Linka Energys andet opkøb inden for to år. For halvandet år siden købte man svenske Jernforsen Energy. Inklusive Jernforsen tæller virksomheden cirka 90 medarbejdere.

- Vi ser frem mod et spændende samarbejde med vores nye kollegaer og virksomheden Linka, som har en stærk position på markedet inden for biomasseanlæg. Tilsammen har vi store mængder viden og erfaring som i fremtiden vil komme vores kunder til gode, fortæller Kenneth Iversen, administrerende direktør hos Weiss.

Han fremhæver også, at Linka ”har mange spændende projekter i eksekveringsfasen, på tegnebrættet og samtidig har mange interessante løsninger i produktporteføljen”.

Begge virksomheder fortsætter som selvstændige virksomheder med Thomas Gaardbo som administrerende direktør i Linka Energy og Kenneth Iversen som administrerende direktør i Weiss.

Kenneth Iversen indtræder i forbindelse med købet af Weiss i ejerkredsen af Linka Holding.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.08