23948sdkhjf

Frasalg skal fokusere og styrke NKT

NKT ønsker at omstille sig fra at være konglomerat til fokuseret virksomhed. Salget af NKT Flexibles er undervejs, mens Nilfisk Advance bliver næste stop.
NKT’s tid som konglomerat synger på sidste vers.

Det siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør for NKT Holding, i et stort interview med Dagbladet Børsen.

- I det store tidsperspektiv er NKT på vej til at blive en fokuseret, enstrenget virksomhed, fordi der er aktiviteter, som vil forlade familien på et tidspunkt, uden at vi ved, hvornår det er. Hvad, der ender med at være tilbage, er helt umuligt at sige i dag.

NKT Holding ejer NKT Cables, Nilfisk-Advance og Photonics Group samt 51 pct. af NKT Flexibles . Det er netop ejerskabet af de fire uensartede divisioner, man ønsker at gøre op med.

Således er overvejelserne om et salg af NKT Flexibles allerede langt fremme, hvorefter turen kommer til Nilfisk-Advance.

Han fremhæver salget af IT-virksomheden Giga til Intel i 2000 for 10 mia. kr. som et godt eksempel på, hvordan NKT kan skille sig af med sine divisioner.

- Med de udviklingstendenser, man ser inden for mange industrier i øjeblikket, er det mest logiske nok en anden industriel virksomhed, der sandsynligvis har synergi med nogle af aktiviteterne i vores selskaber og overtager dem som led i en konsolidering, siger Thomas Hofman-Bang.

NKT Holdings fire ben:

NKT Cables
Omsætning: 8,5 mia. kr.
Ansatte: 3.600

Nilfisk-Advance
Omsætning: 5,7 mia. kr.
Ansatte: 5.400

NKT Flexibles (ejes 51 % i et joint venture med Subsea 7)
Omsætning: 1,2 mia. kr.
Ansatte: 640

Photonics Group
Omsætning: 185 mio. kr.
Ansatte: 181
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094