23948sdkhjf

Rekordår hos AVK

Omsætningen hos AVK voksede i 2018/2019 med 15,1pct. til 5,8 mia. kr., driftsresultatet steg med knap 19,7 pct. til 442 mio. kr., og resultatet efter skat steg med 27,8 pct. til 257 mio. kr. Samtidig voksede antallet af medarbejdere med 11 pct. til knap 4.400 på globalt plan.

- Resultatet er tilfredsstillende, fordi det er skabt som summen af en lang række indsatser på tværs af hele koncernen og på tværs af vores tre forretningsområder Water, Industrial og Advanced Manufacturing. Der ligger således ikke enkeltstående eller ekstraordinære faktorer bag regnskabsresultatet. Tværtimod vil jeg betegne det som en ”arbejdssejr” for hele koncernen, skabt gennem godt og hårdt arbejde, konstaterer Niels Aage Kjær, der står i spidsen for AVK-koncernen.

Markant investeringsstrategi fortsættes
De langsigtede strategiske ambitioner blev understreget af, at investeringerne i anlægsaktiviteter i 2018/2019 nåede det hidtil højeste niveau for koncernen. Der blev således investeret 290 mio. kr. i blandt andet fabriksudvidelser i Kina, Saudi Arabien, Spanien, og Danmark.

I det aktuelle regnskabsår forventer AVK at øge investeringerne yderligere, blandt andet med nye fabrikker i Spanien og Indien.

Herudover investeres fortsat markant i både produktudvikling, blandt andet inden for Smart-produkter, og optimering af processer.

AVK er meget mere end ventiler
Regnskabet for 2018/2019 markerede ifølge koncernledelse for alvor, at AVK har succes med den systematiske og strategiske udvidelse af produktprogrammet inden for relevante forretningsområder.

Læs også: AVK på opkøb

- Vi oplever markant stigende salg af Smart-gasmålere og af metal-, plast- og gummikomponenter til vindmølleproduktion og til transport- og fødevaresektorerne. Og med opkøbet i 2019 af det norske selskab Furnes Jernstøberi, der har en førende position i Skandinavien inden for produktion af brøndgods, har vi yderligere forstærket vores position som leverandør af en bred produktpakke til vand- og gasforsyningen i Norden. AVK-koncernen er således meget mere end ventiler, siger finansdirektør Lars Kudsk, AVK Holding.

Strategisk risikospredning mindsker truslen fra en recession
Den globale markedstilstedeværelse sikrer, at koncernen ikke er særligt følsom over for negativ udvikling på enkelte markeder. Derfor anser AVK ikke de aktuelle bekymringer om recession som en voldsom trussel.

Læs også: AVK styrer mod rekordår

- Vi følger naturligvis udviklingen omkring handelskrig, Brexit og lignende meget tæt. Men disse udfordringer er præmisser, som vi ikke har indflydelse på, og vores fokus vil derfor være på at udnytte de markedsmuligheder, vi ser. Der er stort set i alle lande et stort behov for investeringer indenfor vandforsyningen, og det sikrer en god bund for aktivitetsniveauet i de enkelte lande, oplyser Lars Kudsk, og fortsætter:

- En væsentlig del af AVK’s vækst over de seneste mange år er skabt gennem øgede markedsandele og et bredere salg både segment- og produktmæssigt, og der vil fremover være gode muligheder for fortsat vækst ikke blot indenfor vand, men på alle koncernens forretningsområder. Vores strategiske indsats for at styrke bredden i koncernens produktprogram og markedsposition indebærer derfor reelt en betydelig risikospredning, idet vi bliver mindre afhængige af enkelte produkter eller specifikke markeder.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Læs mere om: AVK
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11