23948sdkhjf

Ny fabrik løfter Ishøj Mekaniske

Fabriksflytning har skabt bedre sammenhæng i produktion af de ofte meget små drejede emner i rustfri, plast, aluminium og messing hos Ishøj Mekaniske

Med 11 ansatte og 18 CNC-maskiner har Ishøj Mekaniske fuld knald på produktionen, hvor et af specialerne er mindre, drejede emner i serier på typisk 10.000-50.000 styk.

I år er virksomheden vokset 18 pct., og direktør Allan Rasmussen forklarer, at væksten findes hos både nye kunder og hos de eksisterende kunder, hvor høreapparat-industrien fylder meget.

- I 2017 rettede vi vores virksomhed ind som industrivirksomhed med fokus på lean og smart produktion. I dag tænker vi produktionen igennem på en helt anden måde, end vi gjorde før, siger Allan Rasmussen med henvisning til, at hele fabrikken i 2017 flyttede til Greve i større lokaler.

Flytningen betød et farvel til en stribe uhensigtsmæssige knopskydninger, der siden grundlæggelsen i 1974 har præget Ishøj Mekaniske, som er specialister i drejede emner fra stænger ned til 1 mm i diameter i rustfri, plast, aluminium og messing. 20 pct. af produktionen går til eksport, mens cirka 80 pct. af emnerne indirekte ender i maskiner eller komponenter til eksport.

Udvidelse giver synergi
Fabriksflytningen i 2017 indebar helt konkret en betragtelig udvidelse af fabrikken fra 880 kvadratmeter til i dag 2.000 kvadratmeter med yderligere 1.000 kvadratmeter i reserve.

- Det giver synergi, at alle medarbejdere og maskiner er under samme tag, og vi har et mål om at omsætte for omkring 2 mio. kr. per medarbejder, siger direktøren, der har sin egen klare opskrift på succes i forhold til kunderne.

- Vi svarer kunderne hurtigt, og vi producerer i den rigtige kvalitet. Idéen er, at det skal være en god oplevelse at handle med os. Det gælder helt frem til, at man modtager kassen med de færdige emner, hvor der står Ishøj Mekaniske på, siger Allan Rasmussen.

Han mærker lige nu i stil med andre virksomheder en smule opbremsning i markedet, som de sidste år kun er gået en vej, nemlig opad. Sådan har det ikke altid været for direktøren, der tiltrådte som direktør i den familieejede virksomhed tilbage i 2006.

- 2006-2008 var nogle gode år, men i 2009 mistede vi 48 pct. af omsætningen. Men i samspil mellem leasingselskabet og investorer klarede vi den, og siden 2011 er det gået op, siger Allan Rasmussen.

Du kan læse mere om Ishøj Mekaniske i den udgave af Jern & Maskinindustrien, som udkommer i dag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126