23948sdkhjf

Ishøj Mekaniske skifter navn: Går efter at mangedoble eksporten

Ishøj Mekaniske skifter navn til Imas. Navneskiftet skyldes dels, at det nye navn er lettere at udtale i udlandet og dels, at virksomheden for fem år siden skiftede Ishøj ud med Greve som hjemsted for virksomhedens produktion.

I dag afsætter Ishøj Mekaniske, eller Imas, omkring 15 procent af de drejede og fræste komponenter til kunder i Sverige, Tyskland og Storbritannien. Men det er Allan Rasmussens ønske, at eksportandelen skal stige i de kommende år:

- Vi oplever, at der er et stort potentiale for at blive underleverandør til en række industrier i vores nabolande, og det potentiale vil vi gerne udnytte til at opnå mere vækst, siger han i en pressemeddelelse.

- Vi har plads nok her i Greve til, at vores eksport kan stige markant, så det arbejder vi på, blandt andet med god hjælp fra Dansk Industri, som vi er medlemmer af, tilføjer han.

Står det til Allan Rasmussen, vil Imas om få år eksportere mellem 40 og 50 procent af sin produktion, samtidig med at de danske kunder fastholdes. Da virksomheden i forvejen har hjemmesideadressen www.imas.dk, og ”Imas” ligger godt i munden på de internationale kunder, har navneskiftet været nemt at beslutte.

Stadig udvikling på maskinfabrikken

Imas udvider løbende maskinparken med nye CNC-fræsere og CNC-drejere, langdrejere og microdrejere. Det er maskinfabrikkens speciale at dreje emner på mellem Ø 0,3 mm og Ø 65 mm. Desuden har maskinfabrikken taget hul på en ny æra i 2021 ved at installere den første Kuka-industrirobot sammen med den nyeste CNC-fræser i produktionen.

- Det er tredje gang i virksomhedens 76 år lange historie, at vi får nyt navn. Og lige som sidst er det en naturlig konsekvens af den udvikling, vi gennemgår, forklarer Allan Rasmussen.

Logo fra 1970’erne moderniseres

Det var hans farfar, Henry Poulsen, som startede maskinfabrikken i det centrale København i 1945 – dengang under navnet H. Poulsen.

Allans far, Mogens Poulsen, kom ind i virksomheden i 1960’erne, hvor navnet blev justeret til H. Poulsen & Søn. Da Mogens Poulsen overtog virksomheden i 1972 og flyttede den til Ishøj året efter, blev navnet ændret til Ishøj Mekaniske.

Samtidig med det nye navneskifte til Imas har Allan Rasmussen også besluttet at modernisere det logo, som hans far fik tegnet i forbindelse med den seneste navneændring i 1970’erne:

- Logoet er inspireret af vores navn og af de spåner, som vi producerer i bearbejdningen af emnerne. Nu har vi fået logoet streget op på ny i en mere moderne udgave, siger han.

Styrket i 2020 og klar til yderligere vækst

- Vi beholder Ishøj Mekaniske som binavn, men vil hen ad vejen skifte helt over til kun at bruge Imas, for så er vi bedre klædt på til fremtiden, eksporten og en fortsat vækst, siger Allan Rasmussen.

Han fortæller, at 2020 på trods af udfordringerne med coronaen blev et godt år med en fornuftig indtjening og muligheden for både at udvide maskinparken og medarbejderstaben i Greve.

- Det er en stor glæde for mig at udvikle den maskinfabrik, som farfar grundlagde, sammen med et team af dygtige medarbejdere. Vi vil fortsat udvikle på samarbejdet med gode danske kunder og samtidig opsøge mange flere muligheder for eksport af drejede og fræste komponenter i alle mulige materialer, siger Allan Rasmussen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11