23948sdkhjf

JW Industri jubilerer

Den 1. november er det 25 år siden John Winther sprang ud med selvstændig elektrovirksomhed

Han var blot 27 år gammel – og ganske uerfaren inden for drift af virksomhed, da han i 1994 sagde farvel til et sikkert job hos sin læremester Leif Høj på Ikast Elektro og besluttede sig for at starte egen virksomhed i lejede lokaler på Grøddevej.

Opstart med stor opbakning
Med lige store dele flid, idérigdom og gå-på-mod og med solid opbakning fra en lille kreds af kunder, som troede på ham, lykkedes det at løbe virksomheden JW Elektro i gang – ganske vist i det små med få ansatte, men virksomheden formåede at tjene penge allerede fra start.

Inden opstarten havde John Winther på en ferie i Italien mødt den tidligere ikastbo – erhvervsmanden Niels Mosegaard, som gennem mange år drev tekstilvirksomhed i Slagelse. Og han kastede sin kærlighed på John Winther og den nye elektro-forretning. Han gik ikke ind i virksomheden hverken i den daglige drift eller med økonomi, men derimod med rådgivning og sparring.

Efter en kort årrække blev virksomheden omdannet til selskabsform, der blev oprettet bestyrelse med Niels Mosegaard som formand, udarbejdet strategi-, vækst- og handlingsplaner, og snart blev der også erhvervet grund og bygget eget domicil på Smedevej 7 i Ikast. Først med 1.500 kvadratmeter i år 2000 og allerede i år 2002 udvidet med yderligere 1500 kvadratmeter. 

Efter 10-års jubilæet i 2004 trak Niels Mosegaard sig tilbage fra bestyrelsesarbejdet, men udviklingen af virksomheden er fortsat.

Fra elektro til et industrialiseret maskinværksted
JW Industri beskæftiger i dag 36 mand, og ordrekartoteket tæller næsten 3.800 kunder spredt ud over ind- og udland. I 2010 opkøbte man to andre virksomheder Nama og Scanhugger, og aktiviteterne herfra er flyttet til Ikast, så man har det hele samlet – om ikke under et tag så i hvert fald i samme bydel, idet man ud over den nu 4.000 kvadratmeter store bygning på Smedevej også har opkøbt to fabriksbygninger på Navervej, hvor der er montagehal for Scanhugger-produkterne og andre pladskrævende projekter.

I 2006 foretog man en ændring af firmanavn og logo fra JW Elektro til JW Industri.

- JW Industri er internationalt og mere dækkende for de produkter, ydelser og det kundeunderlag vi har i dag, fortæller John Winther.

- Vi er i dag et industrialiseret maskinværksted, hvor vi startede som et elektroværksted.  I første omgang havde vi udelukkende elektromekanikere ansat, men i dag har vi både smede, svejsere, ingeniører, konstruktører, industriteknikere og PLC-styringsfolk i organisationen. Det er en nødvendighed for, at vi kan udvikle os og servicere vores kunder inden for byggebranchen, metalindustrien, vindmølleindustrien, energisektoren, fødevarebranchen, logistik og forsyningsvirksomheder, forklarer den 52-årige direktør.

- Vi har fortrinsvis været hjemmemarkedsproducerende, men efter opkøbet af flis-maskinfabrikken Scanhugger i Ringkøbing, har vi fået eksport til mere end 10 lande, hvoraf USA, England og selvfølgelig de nordiske lande er de vigtigste, fortæller John Winther.

John Winther lægger ikke skjul på, at han runder de 25 år med en vis stolthed.

– Jeg vil ikke garantere, at jeg også står i spidsen for virksomheden, når der er 50 års jubilæum. I første omgang går jeg efter de 40 år. Så er jeg 68, og det er jo nok den alder, man skal op på for at modtage folkepension til den tid, siger han med et glimt i øjet. 

Nye planer for vækst
- Jeg har fået etableret en ny bestyrelse med Frank Skovsted og Tommy G. Jespersen i spidsen som formand, og der er lagt seriøse og ambitiøse vækstplaner for de kommende år. Derfor er det vigtigt, at vi hænger i og udnytter de muligheder, der ligger i markedet, og det er vi klar til, siger John Winther.

Jubilæet markeres med en reception i virksomheden for kunder, øvrige forretningsforbindelser og andre gode venner af huset om eftermiddagen på selve jubilæumsdagen fredag den 1. november, og så er der fest for medarbejderne dagen efter.

- Vores kunder og mine medarbejdere er årsagen til, at vi står her i dag med en god virksomhed, og det er vores måde at sige tak på, slutter John Winther, som dog heller ikke undlader at nævne sin mor Esther, der som 77-årige stadig er i firmaet hver dag.

- Det var hende, der hjalp mig igennem med bankaftale for 25 år siden, og uden hendes underskrift, var dette her ikke lykkedes, slutter John Winther.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094