23948sdkhjf

Siemens og Grundfos slår pjalterne sammen: Et væld af projekter på tegnebrættet

Målet med det nye digitale samabrejde mellem Siemens og Grundfos er at skabe mere energieffektive anlæg for kunderne og forbedre virksomhedernes egne motorer og pumper ved hjælp af data.

Det skriver Cleantechwatch ifølge Finans.

Det er kombinationen af Grundsfos’ viden om pumper, og Siemens viden om motorer og data, der skal komme kunderne – og dem selv til gode.

Der er allerede identificeret 70 potentielle projekttyper inden for vand- og spildevand, industriel automatisering og bygningsteknologi, som de kan kaste sig over.

- Vi har en konkret målsætning om at skalere det her, og det er langt mere end fem og femten projekter, vi vil gå ud lave sammen allerede på den korte bane, siger Siemens' CEO for industridivisionen i Norden og Baltikum, Bjarne Lykke Sørensen.

Det første projekt er allerede sat i søen. Det drejer sig om en optimering af driften og energiforbruget på Danish Crowns slagteri i Horsens.

Her er der koblet IoT-enheder på pumpen til køletårnet og de tilhørende motorer. På den måde får slagteriet besked, når en pumpe ikke kører optimalt i forhold til energiforbruget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172