23948sdkhjf

Nordjysk beslagfabrik runder 150 år

11. oktober 2019 er en speciel dag for A/S J. Petersens Beslagfabrik – der kan fabrikken nemlig fejre 150 års jubilæum.

I 1869 løste den unge Jacob Petersen borgerskab som kleinsmed i Nibe, og på grund af hans faglige driftighed regnes dette for starten på A/S J. Petersens Beslagfabrik.

Smedjens rødder går faktisk tilbage til 1700-tallet, hvor den tyske smed Heinrich Petersen slog sig ned i sildebyen Nibe og servicerede byens borgere og fiskere med sit erhverv.

Virksomheden blev i 1927 omdannet til et aktieselskab og i 1938 omdannet til et familieaktieselskab med Joachim Petersen, søn af grundlæggeren, og Valdemar Smith som indehavere og daglig ledere. Efterkommere af de ro udgør stadig ledelsen af firmaet, og familiefonde ejer i dag virksomheden.

Der er sket meget på fabrikken siden 1800-tallet, hvor blandt andet dampmaskinen var med til at udvikle produktionen fra smedje til fabrik. IPA er i dag en moderne produktionsvirksomhed med automatstanseri, montagelinjer, vision-robotter opstillet i forbindelse med excenterpressere.

Samtidig råder den nordjyske virksomhed over forskellige former for overfladebehandlingsmetoder, elforzinkning, varmforzinkning og pulverlakering. Dette betyder at IPA kan færdiggøre varerne in-house og tilmed tilbyde hele håndteringspaletten inklusiv pakning og forsendelse til kundens kunde.

På trods af moderne produktionsmetoder, kan der dog stadig findes spor af fortiden, både i form af ældre beslag, maskiner og produktionsmetoder. IPA kan og vil stadigvæk producere beslag af ældre oprindelse, der skal passe ind i renoveringsopgaver af bevaringsværdige bygninger og lignende.

IPA producerer og sælger beslag i alle afskygninger til den danske og udenlandske dør- og vinduesproduktion. Det være sig både standard beslag i form af IPA-systembeslag samt specialløsninger til specifikke opgaver for eksempel renoveringsopgaver af fredede bygninger. IPA tilbyder sig også som underleverandør af metalvarer og beslag til forskellige andre industrier.

Beslagfabrikken har den seneste tid arbejdet på at sprede forretningsgrundlaget ud og blive underleverandør af alle typer af metalvarer, der kan produceres i produktionsapparatet. Dette har båret frugt, og IPA har haft en stigende efterspørgsel på forskellige typer underleverandørarbejder, specielt forespørgsler angående ”hængsels-lignende” beslag, der ikke skal bruges i døre og vinduer, men for eksempel til stilladser, opbevaringsbokse på lastbiler og lignende samt beslag, hvor der ønskes en varmforzinket overflade, der kan modstå det danske klima.

Jubilæet markeres med en reception for kunder, forretningsforbindelser og andre venner af huset på dagen den 11. oktober klokken 11-14, og en fest for medarbejderne i den lokale ”Skal-pavillon” beliggende i Skalskoven i Nibe den efterfølgende dag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079