23948sdkhjf

UR tilføjer endnu en dansk forhandler

Hjemmemarkedet for verdens første cobot er langt fra mættet, her 11 år efter denne nye robot-type kom til verden i Odense.

Derfor har Universal Robots udvidet det danske forhandlernetværk og indgået en aftale med Technicon.

- Markedet er vokset, alt imens konkurrencen også er øget. Vi har derfor vurderet forhandlerstrukturen her i Danmark, og det viste sig at være et oplagt valg at indgå en forhandleraftale med Technicon udover den vi fortsat har med Bila, siger Michael Hjertebjerg, som er Universal Robots’ sales development manager på det danske marked. 

Danmark skal holde trit globalt
Hos Universal Robots er forventningerne lige så høje til deres nye som til deres eksisterende forhandler, Bila.

- Vi ser frem til et langsigtet partnerskab med Technicon, som kan fremme produktiviteten og konkurrenceevnen ude i den danske fremstillingsindustri. Deres succes og vækst er overbevisende, og det stemmer godt overens med vores høje vækstmål. De er i daglig berøring med produktionsvirksomheder i hele landet, der ønsker at automatisere fleksibelt, siger Michael Hjertebjerg, Universal Robots. 

I 2018 skønnede Ingeniørforeningen IDA i undersøgelsen ”Potentialer og barrierer for automatisering og digitalisering i industrien” et tocifret milliardpotentiale for at øge produktiviteten i virksomhederne gennem investeringer i nyt automatiserings- og produktionsudstyr. En af konklusionerne i undersøgelsen var desuden, at den manglende automatisering og digitalisering i Danmark i sidste ende kan betyde, at endnu flere arbejdspladser rykker til lande med lavere lønomkostninger.

Også hos Dansk Metal ser man med bekymring på Danmarks konkurrenceevne i Dansk Metals nye udgivelse ”Behov for robotter i dansk erhvervsliv”. Hvis andre lande kan producere mere end os både hurtigere og billigere, så kan det blive svært at holde industriarbejdspladser på danske hænder, lyder det fra den faglige organisation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14