23948sdkhjf

HI 2011: Skær toppen af dine produktionsomkostninger allerede i konstruktionsfasen

Behovet for nye klima- og energirigtige teknologiske løsninger til videreførelse og videreudvikling af vores teknologiske samfund, stiller nye krav om innovation, også indenfor stålbranchen.
En af udfordringerne i branchen er indenfor produktion af transportmidler, hvor vægten på disse har stor betydning for behovet for energi og fossile brændstoffer. Et fokusområde for branchen er derfor udvikling af nye løsninger, der kan nedsætte behovet for energi og fossile brændstoffer til gavn for miljøet.

Ét fokusområde er udvikling af letvægtskonstruktioner baseret på materialer med unikke egenskaber, der giver så lette komponenter som muligt. Ved at reducere vægten på komponenter til ex. biler, busser, skibe, fly etc. vil det være muligt at reducere forbruget af fossile brændstoffer. Tilsvarende kan der opnås en gevinst ved at reducere vægten på eldrevne køretøjer, idet der derved kan opnås en bedre udnyttelse af den lagrede energi.

B. Rustfrit Stål A/S (BRS) har gennem investering og engagement i udvalgte innovative projekter oparbejdet betydelige kompetencer indenfor konstruktion og bearbejdning i specielle metaller, og har blandt andet udnyttet disse kompetencer til at producere og levere letvægts-konstruktioner til elbilproducenten ECOmove.

- Vi bygger biler, der forener bæredygtighed med funktion og økonomi med design, er ECOmove’s slogan.

Og netop bæredygtighed, funktion, økonomi og design mener BRS er blandt nøgleordene for fremtidens industriproduktion i Danmark.

Første underleverandør der tilbyder lasersvejsning
På HI 2009 præsenterede BRS som den første underleverandør i Danmark lasersvejsning som alternativ til traditionel svejsning – en satsning på en fremtidig mere energirigtig teknologisk løsning, som blandt andet afføder nye designmuligheder.

Som et led i virksomhedens fortløbende udvikling og markedstilpasning har BRS investeret både tid og ressourcer i at udvide og udvikle deres kompetencer indenfor lasersvejsning, og har også i samarbejde med eksisterende kunder fundet betydelige besparelser i produktionen af eksisterende produkter, blot ved at optimere konstruktionen af produktet til lasersvejsning.

Gode kompetencer indenfor produktion i titanium
BRS har gennem det seneste år arbejdet tæt sammen med en potentiel ny kunde omkring både materialevalg til og konstruktion af delkomponenter, som, ud over den direkte fordel ved lavere produktionsomkostninger, på sigt kan betyde en væsentlig reduktion i det færdige produkts brændstofforbrug. Ligeledes har BRS opnået positiv tilbagemelding fra en større kunde, efter i en testperiode at have rekonstrueret og lasersvejst kundens produkt i titanium.

- Vi har i den proces opnået en stor faglig viden og rigtig gode kompetencer indenfor bearbejdning i letmetallet titanium, og i særdeleshed indenfor lasersvejsning af titanium, udtaler direktør Bo Ulsøe.

Invitation til konstruktions interesserede
På HI 2011 er BRS vært ved to konferencer med overskriften ”Skær toppen af produktionsomkostningerne allerede i konstruktionsfasen!”. BRS vil ved disse konferencer i samarbejde med Dr.-Ing. Nikolaus Wagner fra Trumpf give gode eksempler på, hvordan det at tænke lasersvejsning ind allerede i designfasen kan give besparelser både på produktionstiden og materialeanvendelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093