23948sdkhjf

Jorgensen Engineering investerer i ny kranbane

Skanderborg virksomheden Fodgaard Kraner & løfteudstyr har leveret et af Danmarks længste kranbanesystemer til Jorgensen Engineering's nybyggede fabrik i Tietgenbyen ved Odense.
Kranbanesystemet består af i alt 886 meter kranskinner fordelt på i alt 18 baner samt 31 traverser. Med til kranbanesystemet har Fodgaard leveret i alt 32 stk. elkædetaljer og 450 meter strømforsyning. Kranchef hos Fodgaard Martin Sønderby fortæller:

- Fodgaard kunne som de eneste levere den tekniske løsning, som Jorgensen efterspurgte. Vi er stolte af at have leveret en unik løsning til så stort et projekt og til vores kundes fulde tilfredshed.

Sladrer om farlige løft
Et krav fra Jorgensen var udvidet sikkerhed pga. bygningens spærkonstruktion. Fodgaard løste opgaven ved, at de midterste kraner i et spærfag holder sig orienteret om placeringen af kranerne i de to ved siden af liggende kranbaner.

Et potentielt farligt løft vil derved blive registreret og meddelt operatøren ved signal og sirene. Teknikken til denne proces bygger på fotoceller og en unik samling af signaler ved hjælp af Bluetooth teknologi. Jorgensen kan derved få faresignaler ud på en passende lokation i produktionen.

Optimale forhold for medarbejdere
Hos Jorgensen Engineering anvendes kransystemet til produktion af procesudstyr til levnedsmiddelindustrien. Fabrikschef Tim Christensen hos Jorgensen Engineering udtaler:

- Vi har godt 5.500 nye kvadratmeter moderne produktionsanlæg, der modsvarer markedets efterspørgsel på hurtige leveringer. Vores nye bredere og længere lokaler giver optimale forhold for medarbejdere og produktionsudstyr til hurtig omstilling af vores projektorienterede ordrer.

I alt har Jorgensen Engineering ca. 8.000 nye kvadratmeter i Tietgenbyen ved Odense.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079