23948sdkhjf

Rival-direktør: Sådan redder vi dansk eksport

Der skal samtale til, så den interne kommunikation forbedres og leveringsaftalerne overholdes, hvis dansk eksport skal klare sig på det globale marked.
Troværdighed.

Det lyder banalt, men hvis danske virksomheder i fremtiden skal have en chance for at opnå andele på eksportmarkedet, er det uhyre vigtigt at leve op til de ting, der bliver lovet.

Det mener Henrik Holvad, der er direktør i Rival, som udvikler, producerer og sælger maskinbearbejdede emner til professionelle danske og internationale virksomheder.

- Jeg tror meget på, at aftaler med hinanden er et konkurrenceparameter her i Danmark. Vi skal kunne stole på hinanden, når vi indgår aftaler, lyder hans bud på den vigtigste faktor for dansk eksport i fremtiden.

- Tænk sig, hvis vi skulle levere noget fra Danmark, som var helt vildt dyrt, når det lige passede os. Folk forventer, at når de bestiller noget fra det her land, hvor der er et højt skattetryk og betales en høj løn, så kommer det også i en ordentlig kvalitet og til tiden.

Fejlen opstår sjældent i produktionen
Vejen frem er samtale, mener Henrik Holvad, som derfor holder fællesmøder i Rival, før arbejdet på enhver stor ordre begynder.

- Langt de fleste fejl bliver lavet mellem sælgeren og kunden. Og så er det helt vildt svært for operatøren at redde op på det. Før i tiden tænkte vi, at sælgere og produktionsfolk havde forskellige gener, og at de derfor ikke måtte være samlet. Nu tror vi på, at vi skal samle dem.

Ligger under målet, men sender et signal
Rival har som mål at levere 98 % af firmaets ordrer til tiden. På hjemmesiden offentliggøres den nuværende rate, og selv om den i øjeblikket er under målet, ser Henrik Holvad lyst på idéen.

- År til dato ligger vi under vores mål, og det ærgrer mig selvfølgelig at skulle sige det. Men sådan må det være, når man selv fremhæver det, og jeg håber også, det sender et signal om, at vi tager det alvorligt.

Rival har de senere år satset stort på eksporten og henter nu 65 % af sin indtjening på eksport. Ifølge Henrik Holvad har Rival haft handler i 55 forskellige lande.

Henrik Holvads oplæg fandt sted på Teknologisk Institut i Aarhus, som i samarbejde med DS Håndværk & Industri arrangerede seminaret ”Krav og udfordringer til fremtidens leverandører” torsdag den 25. august.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094