23948sdkhjf

Vestas fyrer 90 på fabrik i Ringkøbing

En svag efterspørgsel fra det europæiske marked får vindmølleproducenten Vestas til at gøre klar til nedskæringer på selskabets fabrik i Ringkøbing med 90 fyringer til følge.

Det oplyser Vestas i en mail torsdag formiddag.

- Det betyder, at vi desværre påtænker at sige farvel til omkring 90 medarbejdere på fabrikken, skriver Vestas.

- Det er altid hårdt at tage afsked med gode, hårdtarbejdende kolleger, men med en forventning om, at størstedelen af væksten finder sted uden for Europa, er vores globale produktionsapparat nødt til at reflektere markedsudviklingen, så vi er i stand til at gribe vækstmulighederne.

Vestas' fabrik i Ringkøbing har 530 medarbejdere. Dermed er det hver sjette, der kan miste jobbet som følge af nedskæringerne.

Ifølge Dagbladet Ringkøbing Skjern indledes i næste uge forhandlingerne mellem repræsentanter for medarbejdere og ledelsen om forløbet for afskedigelserne.

Dagbladet skriver, at medarbejderne i Ringkøbing blev orienteret om planerne torsdag morgen. Der er dog ikke sat navn på, hvem der mister jobbet.

Ud over de 530 på fabrikken har Vestas yderligere 110 ansatte i Ringkøbing, der dog ikke er knyttet til fabrikkens produktion, selv om de befinder sig samme sted.
Fyringsrunden sker, fordi Vestas skruer ned for produktionen af naceller. 

Vestas præsenterede tidligere på måneden sit regnskab for de første seks måneder i 2019. Her var aktiviteten i første halvår mindre, mens der var mange ordrer til andet halvår af 2019.

Samtidig har Vestas sværere ved at tjene penge på de vindmøller, der produceres. Det skyldes, at priserne er stabile, mens udgifterne til tariffer, transport og råvarer stiger.

Derfor nedjusterede Vestas sine forventninger til årets overskud en lille smule.

/ritzau/

Kommunen klar med beredskab til fyrede fra Vestas

Ringkøbing-Skjern Kommune har efter nyheden om fyringerne meldt ud at kommunen står klar til at hjælpe de fyrede. 

- Det er altid ærgerligt med den slags udmeldinger, ikke mindst for dem det går ud over. Samtidig er Vestas en af de største virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune, og hvis vi ser det over tid, så er det nogle gange gået op og andre gange ned. Derfor er det heller ikke første gang, at vi er i den situation, at der er nogle medarbejdere, der skal hjælpes videre. Det er vi klar til, og det skal nok lykkes. Som område er vi karakteriseret af en rekordlav ledighed og virksomheder, der vækster, og det betyder alt andet lige, at der er gode chancer for at finde et nyt job. Her håber jeg selvfølgelig, at områdets virksomheder er med på at sikre nogle gode jobs til de fyrede og holde dem i området, siger formand for Beskæftigelsesudvalget, Kristian Andersen i en pressemeddelelse. 

Det er forventningen, at Vestas i næste uge indleder forhandlinger med medarbejdernes fagforening omkring forløbet med afskedigelser. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174