23948sdkhjf

Nervøse kunder holder FLSmidths ordrebog i ave

Leverandøren til cement- og mineindustrien FLSmidth øger omsætningen, men ordreindgangen skuffer

FLSmidth, der leverer udstyr og services til cement- og mineindustrien, har haft en solid vækst i omsætningen i første halvår, hvilket selskabet glæder sig over.

Skeler man til ordreindgangen, som skal skabe fremtidens strøm af penge til selskabets kasser, skuffer den dog. Det viser regnskabet for første halvår, der netop er offentliggjort.

- Vi har haft en stærk udvikling i andet kvartal med vækst i omsætning og resultat skabt af både Mining og Cement. Efter en stille start på året har vi i andet kvartal formået at konvertere ordrebeholdningen til omsætning, skriver administrerende direktør Thomas Schulz i regnskabet.

Der er da også en pæn fremgang i omsætningen til 5,5 milliarder kroner i andet kvartal - perioden fra 1. april til slutningen af juni. Det var en stigning på 16 pct. Overskuddet i perioden er steget med en tredjedel til 223 mio. kr.

Ordreindgangen er dog faldet med 2 pct. i kvartalet til 5,0 mia. kr. Betydeligt under hvad analytikere adspurgt af Ritzau Estimates havde ventet. De havde sat næsen op efter en ordreindgang på 5,5 mia. kr.

FLSmidth har to divisioner - Mining og Cement. De leverer til henholdsvis minebranchen og cementbranchen. Her er det specielt salget til minesektoren, der skuffer med et fald i ordreindgangen på 7 pct.

Mens en del af det kan forklares med normale udsving, så henviser FLSmidth også til nervøsitet blandt kunderne, i takt med at USA og Kina tager livtag med hinanden på handelsområdet.

- Mineselskaberne er opmærksomme på eskalerende globale udfordringer og er fortsat forsigtige, når det kommer til store og mere risikofyldte investeringer.

- De langsigtede udsigter for store mineprojekter er stadig opmuntrende, men de fleste projekter kommer for nuværende ikke længere end til de forberedende stadier, skriver FLSmidth i regnskabet.

Hos Sydbanks FLSmidth-analytiker, Mikkel Emil Jensen, er der også optimisme på den lange bane.

- Jeg fokuserer på det langsigtede potentiale især i minesektoren. Og der er nogle elementer, der er meget attraktive i eksempelvis den grønne omstilling, der vil give efterspørgsel efter kobber.

- Udfordringer som handelskrigen er mere støj på kort sigt, siger han.

/ritzau/

FLSmidth & Co. A/S
mio. kr. 2. kvartal 2019 2. kvartal 2018
Nettoomsætning 5.472 4.730
EBIT 381 299
Resultat før skat 349 283
Periodens resultat 223 168
Balancesum 23.067 21.614
Egenkapital 8.313 7.933
Antal ansatte 11.855 11.781
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2019
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113