23948sdkhjf

Milliardaftale kan skabe 1.000 nye job

Køge-firmaet TK Energi har netop indgået en milliardaftale med Shell, som kan starte et nyt dansk forretningseventyr.
Fra 15 til 1.000 medarbejdere på ti år.

Det lyder som en utopisk tanke, men ikke desto mindre er det de overvejelser, Thomas Koch for tiden gør sig.

Thomas Koch er stifter af og direktør i TK Energi, som netop har indgået en licensaftale i milliardklassen med Shell om levering af en komponent til forgasningsanlæg.

- De milliardbeløb er jo så svimlende, at man lige må knibe sig selv i armen. Men for Shell er der ingen tvivl om, at teknologien er pengene værd, siger Thomas Koch selv til Ingeniøren.

Arbejde til 10.-50.000 personer på verdensplan
I aftalen er indskrevet en klausul om, at TK Energi ikke må indgå aftaler med andre selskaber om den banebrydende teknologi, der sender kulstøv ind i en forgasser.

Næste skridt for TK Energi er at starte en produktion af indfødere i Køge. Herefter er forventningen, at man vil ekspandere massivt på medarbejderfronten herhjemme, hvor Thomas Koch regner med at have brug for 1.000 mand over de kommende ti år.

Men også i udlandet vil aftalen have positive effekter.

- Produktion af indfødere er intelligent præcisions-maskinarbejde, som vi er gode til her i Danmark - og ifølge mine markedskalkuler for produktet vil det kunne give arbejde til mellem 10.000 og 50.000 personer på verdensplan, siger Thomas Koch.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08