23948sdkhjf

TK Energi får 15 millioner fra Vækstfonden

Med 15 mio. kr. i ny kapital fra Vækstfonden vil Køge-virksomheden TK Energi øge sin indsats inden for salg af teknologi til håndtering og behandling af biomasse, affald og kul i kraftværker.
Virksomheden har en, for branchen, noget usædvanlig, men samtidig helt enkel markedsstrategi.

- Vi leverer teknologi og anlæg til markeder og kunder, som hovedsageligt er uafhængige af eksempelvis EU-tilskud og andre offentlige subsidier. Ikke, at vi siger nej til kunder, som har ansøgt om tilskudsmidler, men vi fokuserer på de projekter, der som udgangspunkt kan fungere på helt almindelige markedsvilkår. Vi mener, at det giver den sundeste og mindst sårbare forretning på den lange bane, siger administrerende direktør og stifter Thomas Koch.

Lavere etableringsomkostninger
I TK Energi har Thomas Koch udviklet flere forskellige løsninger til forbedret udnyttelse af biomasse, affald og kul i energisektoren. Hovedproduktet består af et såkaldt indfødeanlæg, der kan indføde brændsel såsom halm i energiproducerende anlæg. Det kan eksempelvis være en forgasser, der omdanner halm, affald eller kul til gas, som herefter kan anvendes i kraftværkerne eller omdannes til biobrændstof.

- Vi kan hjælpe kraftværkerne med at øge udnyttelsen af eksempelvis biomasse. Fordelen ved vores anlæg er, at de fylder mindre, er betydeligt billigere og samtidig har et væsentligt mindre energiforbrug end de løsninger, der typisk anvendes i dag. For et større kraftværk (1 GW) vil etableringsomkostningerne ofte være op til 2 mia. kr. lavere for vores anlæg. Især kunder i udlandet har fået øjnene op for vores produkter, og det er da også det internationale marked, vi vil fokusere på fremadrettet, fortæller Thomas Koch.

TK Energi har senest blandt andet leveret to anlæg til amerikanske kraftværker, og flere store danske og internationale projekter er undervejs. Den nye kapital fra Vækstfonden skal bruges til at øge synligheden internationalt og etablere et demonstrationsanlæg i Køge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08