23948sdkhjf

Ordrebogen bugner hos Sauer-Danfoss

Andet kvartal bød også på kraftig vækst hos hydraulik-koncernen, der nu opjusterer sine økonomiske forventninger.
Omsætningen for kvartalet steg med 30 % til 563,3 mio. dollars (2,9 mia. kr.). Korrigeret for udsving i valutakurser steg omsætningen i andet kvartal med 22 % i forhold til samme kvartal sidste år.

I både Nord- og Sydamerika og Europa steg omsætningen med 21 %, mens den i Asien og Stillehavsregionen steg med 28 %. Omsætningen steg 30 % i Propel-divisionen, 26 % i Controls-divisionen, 20 % i Work Function-divisionen og 9 % i de selvstændige forretningsområder.

Lavere overskud i vente
På bundlinjen blev det en nettofortjeneste på 74,9 mio. dollars (392,1 mio. kr.) sammenlignet med 34,6 mio. dollars (181 mio. kr.) året før.

- Vi er meget tilfredse med resultaterne for andet kvartal. Vi havde en høj vækst i omsætningen på 22 %, og vi fortsætter takterne fra sidste kvartal med stærke driftsmæssige resultater, som viser et overskud på 20,8 %, siger Sven Ruder, president & CEO.

- Som man vil kunne se af vores forventninger til hele året, tror jeg, det er usandsynligt, at vi kan bibeholde så store overskud i de kommende to kvartaler, idet vi går ind i en sæsonmæssigt svagere periode, og fordi omkostningerne ved at tilføje flere ressourcer for at kunne følge med efterspørgslen slår igennem. Herudover gennemfører vi store investeringer i Asien og Stillehavsregionen for at kunne leve op til det store vækstpotentiale, som findes her, fortsætter han.

Opjusterer forventninger
I andet kvartal 2011 modtog virksomheden nye ordrer til en værdi af 485,6 mio. dollars (2,5 mia. kr.). Det er en stigning på 5 % i forhold til andet kvartal 2010. Ved kvartalets udgang var den samlede ordrebeholdning på 895,1 mio. dollars (4,7 mia. kr.). Det svarer til en stigning på 41 % i forhold til samme periode i 2010. Vækstraterne ventes dog at blive mere moderate i de kommende år.

- Vi forventer, at 2011 bliver det første år med ”normale” sæsonudsving siden 2007, og derfor kommer vi formentlig til at se en afmatning i andet halvår sammenlignet med de første seks måneder. Ikke desto mindre kan vi stadig se styrke på markederne. Mens den økonomiske situation i I-landene stadig er usikker, og vi oplever en midlertidig afmatning i Kina, er vores kunder fortsat optimistiske, siger Sven Ruder.

Derfor har Sauer-Dafoss valgt at opjustere de økonomiske forventninger til resten af 2011. Nu forventes en omsætningsfremgang på 25-30 % mod tidligere 20-30 %. Nettoresultatet ventes samtidig at lande på 4,25-5,00 dollars pr. aktie mod tidligere 3,50-4,50 dollars pr. aktie.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078