23948sdkhjf

Ordreboom for dansk mejeriteknologi

Forbruget af mejeriprodukter i Asien stiger markant. Mejerier verden over styrker produktionsapparatet med dansk teknologi.
Ingeniørvirksomheden GEA Process Engineering opnåede i første kvartal af 2011 en samlet ordreindgang på 3 mia. kr. – en stigning på næsten 20 % sammenlignet med samme kvartal året før.

Omsætningen var på ca. 2,2 mia. kr., hvilket er en vækst på 17 %, og EBIT steg til ca. 120 mio. kr. Det svarer til en fremgang på 44 % i forhold til sidste år.

Strategisk fokus på Asien
Væksten kommer især fra de nye vækstøkonomier i Asien. Et af de betydende markedssegmenter er mejeriindustrien, som oplever stor vækst især på grund af stigende efterspørgsel efter mejeriprodukter i Asien. For GEA Process Engineering har det i de seneste måneder ført til tre betydelige mejeriordrer i henholdsvis New Zealand, Irland og Japan.

- Udviklingen er meget tilfredsstillende. 2010 var et vendepunkt, og første kvartal 2011 viser, at vores globale strategi bærer frugt. Vi har fokus på markant tilstedeværelse lokalt på de markeder, der vækster i Asien, hvor forbruget af mejeriprodukter i de senere år er steget kraftigt med ca. 9 % pr. år. Det er betydeligt mere end verden som helhed, der har ligget på ca. 2 %, siger Anders Wilhjelm, CEO hos GEA Process Engineering.

- Den asiatiske appetit på mejeriprodukter er langt fra mættet – væksten i både forbrug og produktion vil fortsætte mange år endnu. GEA Process Engineering er i dag klart førende som teknologi- og markedsleder, også på det vigtige asiatiske marked, og vores ambition er fortsat at levere de højteknologiske løsninger, der sikrer vores kunder optimal produktion og samtidig fastholder vores ledende position, udtaler Anders Wilhjelm.

Fastholder kernekompetencer i Danmark
GEA Process Engineering har i dag tæt på 900 medarbejdere i Asien, og medarbejderantallet er støt stigende. Samtidig fokuseres der på at fastholde de teknologiske kernekompetencer blandt andet i Danmark.

- Ordrerne i vækstmarkederne bygger på et tæt samspil mellem de forskellige enheder i den globale GEA Process Engineering-organisation. Derfor ønsker vi fortsat at have en betydelig størrelse i Danmark, såfremt rammevilkårene er attraktive, siger Anders Wilhjelm.

Tre markante ordrer
New Zealand har en betydelig produktion af mælkepulver, som for en stor dels vedkommende eksporteres til det asiatiske marked. Fonterra, der forarbejder ca. 90 % af New Zealands mælkeproduktion, har afgivet en ordre til GEA Process Engineering på ca. 300 mio. kr. på opførelse af en ny mælkepulverfabrik. Darfield-anlægget er det sjette anlæg, GEA Process Engineering projekterer i New Zealand på fire år. Ordren omfatter en række af GEA Process Engineerings kerneteknologier såsom mælkemodtagelse, inddampning, tørring, pulvertransport samt pulverpakning.

I Japan har GEA Process Engineering modtaget en ordre til en værdi af ca. 121 mio. kr. fra Yotsuba. Ordren, som er GEA Process Engineerings største ordre i Japan nogensinde, omfatter en inddamper og en spraytørrer til Yotsubas mælkepulverfabrik på Hokkaido.

I Irland har Danone Baby Nutrition netop investeret ca. 187 mio. kr. i procesudstyr fra GEA Process Engineering som led i udvidelsen af Danones babyfood-fabrik i Cork, der nu kan tredoble sin produktion til 100.000 ton babyfood årligt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109